Μεσσηνία

«Φράκαρε» η κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Μέσα στην εβδομάδα 6 νέες ΜΕΘ

Ακούστε το άρθρο

“Φράκαρε” τελικά η κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς χθες νοσηλεύονταν σε αυτήν 23 ασθενείς, όση είναι η δυναμικότητά της.

Η κλινική Covid έχει δημιουργηθεί στη Β’ Παθολογική που είχε 40 κρεβάτια, αλλά με τον κορωνοϊό τα κρεβάτια είναι λιγότερα, καθώς θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των ασθενών.

Το ανησυχητικό είναι ότι αρκετοί από τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στην κλινική είναι ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό τις προηγούμενες ημέρες και παρέμεναν στο σπίτι τους σε καραντίνα, αλλά η κατάστασή τους επιδεινώθηκε και χρειάστηκαν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η ενίσχυση της κλινικής Covid έχει μειώσει τα κρεβάτια και τη δυναμικότητα του νοσοκομείου σε παθολογικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας.

Να επισημάνουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η δημιουργία ΜΕΘ Covid (αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα) για ασθενείς με κορωνοϊό που παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα και θα πρέπει να διασωληνωθούν. Η δυναμικότητα αυτής της ΜΕΘ θα είναι 6 ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο προχώρησε σε νέα σύμβαση με ιδιωτικό εργαστήριο της Καλαμάτας, για την εκτέλεση εξετάσεων μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS-CοV-2, προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής της έκδοσης αποτελεσμάτων. Και αυτό γιατί κάθε ασθενής που πηγαίνει στο νοσοκομείο με συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό, εξετάζεται, του γίνεται τεστ πριν εισαχθεί, για να διαπιστωθεί αν έχει κορωνοϊό και μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλους ασθενείς. Επειδή ο αναλυτής του νοσοκομείου μπορεί να κάνει μόνο μέχρι 50 τεστ την εβδομάδα, κρίθηκε επιβεβλημένη η συνεργασία με ιδιωτικό εργαστήριο για να υπάρχουν σύντομες απαντήσεις – αποτελέσματα.

Πηγή: eleftheriaonline

Όλη η επικαιρότητα