Ηλεία

Φτωχή και… κατ’ οίκον Τσικνοπέμπτη στην Αμαλιάδα!

Ακούστε το άρθρο

«Περασμένα μεγαλεία…», τρώγοντας να αναπολείς! Σε τίποτα δεν θύμιζε χθες Τσικνοπέμπτη η αγορά, αλλά και οι γειτονιές της Αμαλιάδας, αφού τα αυστηρά μέτρα και η ψυχολογία «ενός έτους προφυλάξεων», δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για τήρηση εθίμου, μέχρι… τελικής πτώσεως!

Οι ψησταριές παρέμειναν σε αποθήκες και αυλές, όσοι εργάζονταν αρκέστηκαν σε μάσκες και αντισηπτικά και οι πιο… μερακλήδες παρήγγειλαν από τις ψησταριές της πόλης για το «καλό»!

Πρωτόγνωρες για την… ημέρα οι εικόνες στους κεντρικούς δρόμους όπως σε Ερμού και Καλαβρύτων, εκεί όπου η τσίκνα έδινε και έπαιρνε, με ρεφενέ και κεράσματα πάντα «λόγω της ημέρας»…

Κάποιοι επέλεξαν να ψήσουν στα σπίτια τους αργά το μεσημέρι και άλλοι προτίμησαν την ευκολία της παραγγελίας από τις ψησταριές, αν και η ζήτηση συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν σαφώς μικρότερη.

Του χρόνου καλύτερα και… μυρωδικότερα!

Ζώης Ντακούλιας, «Η Παρέα»

«Έχουμε παραγγελίες, αλλά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι πιο περιορισμένα τα πράγματα. Δεν είναι η κλασσική Τσικνοπέμπτη. Είναι τα μέτρα  είναι η έλλειψη διάθεσης. Είναι κάπως το κλίμα.

Εμείς, είμαστε εδώ μέχρι το βράδυ να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που θα θέλει έστω και στο σπίτι να γιορτάσει την μέρα. Ελπίζω του χρόνου να είναι καλύτερα για όλον τον κόσμο».

Σωτήρης Δανίκας , «Σωτήρης»

«Έχει μια κίνηση, αλλά καμία σχέση με άλλες χρονιές. Άλλες χρονιές είχαμε πάνω από 800 σουβλάκια, μόνο για σχολεία. Φέτος, είναι σαφώς λιγότερα, αλλά, μέχρι το βράδυ θα δούμε.

Είναι και η διάθεση λόγω κορονοϊού που δεν βοηθάει. Μακάρι του χρόνου να είναι ο κόσμος υγιής και να γιορτάσουμε καλύτερα».

Σταύρος Παναγόπουλος, «Το Στέκι

«Υπάρχει μια σχετική κίνηση, αλλά σε σχέση με πέρυσι τα πράγματα είναι πεσμένα. Είναι επιφυλακτικός ο κόσμος, διάθεση δεν υπάρχει και περιμένουμε. Ελπίζουμε του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα, να είμαστε όλοι καλά και να επανέλθουμε».

Όλη η επικαιρότητα