Categories: Ηλεία

Φυγή μέσω λεωφορείων – «Συναγερμός» στο ΚΤΕΛ Ηλείας για τη μεγάλη επιστροφή…

Share

Έντονη κινητικότητα υπήρξε στο χώρο των αφίξεων του ΚΤΕΛ Ηλείας τόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας όσο και σήμερα, αφού αρκετοί επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη προκειμένου να βρεθούν το διάστημα της καραντίνας με την οικογένειά τους.

Νέο καθεστώς δρομολογίων αναμένεται να τεθεί από αύριο, με τα τοπικά να καταργούνται για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων.

Για την επιστροφή αρκετών Αθηναίων που ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα μίλησε ο υπάλληλος του γραφείου κίνησης στο ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας Α.Ε. Φάνης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε πως παρατηρείται έντονη κινητικότητα από το σταθμό του Κηφισού από τις 10 το πρωί χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.

Όπως επεσήμανε, όλοι είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που έχουν τεθεί από την πολιτεία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει διαθεσιμότητα λεωφορείων. Συμβούλεψε δε τους πολίτες πως προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και με ασφάλεια, θα πρέπει να βρίσκονται στο σταθμό Κηφισού νωρίτερα. Τέλος, έκανε γνωστό πως υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια από την Αθήνα, ωστόσο δεν είναι κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί στον κόσμο μιας και στην Αθήνα επικρατεί μια ιδιότυπη κατάσταση όπου δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις όπως γινόταν σε εμάς εδώ.

Ωστόσο, η καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνηση αναμένεται να επιφέρει τεράστιες αλλαγές και πάλι στο ΚΤΕΛ, με τον κ. Αναστασόπουλο να ενημερώνει πως από την Κυριακή θα υπάρχει νέο καθεστώς δρομολογίων κατά το οποίο δε θα υπάρχουν τοπικά για τουλάχιστον για δυο εβδομάδες. Σημείωσε ακόμα πως θα υπάρχουν μονάχα δυο δρομολόγια από Πύργο προς Αθήνα και το ανάποδο, τα οποία θα εξυπηρετούν την περιφέρεια της Ηλείας και αυτά θα είναι στις 09:30 και στις 14:30. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί από Δευτέρα, όπου θα εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία μονάχα τα δημοτικά σχολεία της ΠΕ Ηλείας με τα δρομολόγια που υφίστανται και σήμερα.

Μικρές προσθήκες υπό συζήτηση

Υπό συζήτηση με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Πάτρας, όπως ενημέρωσε ο κ. Αναστασόπουλος, είναι η προσθήκη μικρών γραμμών προς Πάτρα που αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα υγειονομικά μέτρα που τηρεί πιστά η εταιρεία, όπως μάσκες για τους οδηγούς, απολυμάνσεις στα λεωφορεία και πληρότητα μονάχα στο 65%, ενώ στάθηκε στη σημαντικότητα της συνεργασίας των ανθρώπων του ΚΤΕΛ με τους πολίτες για να μην υπάρχουν ευτράπελα. Κλείνοντας, έδωσε την ευχή του να ξεπεραστεί άμεσα η δυσκολία αυτή και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα όλοι σε μια κανονικότητα.

Επιστροφή στις οικογένειες!

Στα ΚΤΕΛ Αμαλιάδας και με προορισμό την Αθήνα βρέθηκε η Ουρανία Διαμαντάκου, επιθυμία της οποίας ήταν να περάσει την καραντίνα με τους δικούς της ανθρώπους.

«Θα φύγω να πάω στην Αθήνα στους γονείς μου, για να περάσουμε μαζί την καραντίνα. Παντού τα πράγματα τώρα θα είναι δύσκολα. Καλύτερα όμως τέτοιες στιγμές να είμαστε μαζί με δικούς μας ανθρώπους», ήταν το μήνυμα που έδωσε ενόψει των δύσκολων στιγμών που αναμένονται με μια ακόμα καραντίνα.