Αχαϊα

Φυλακές Αγίου Στεφάνου – Πάτρα: Αποφυλακιστήριο… με κορωνοϊό

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε προ ημερών στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών και στις υγειονομικές αρχές μετά εντοπισμό μεγάλου αριθμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid -19 (άνω των 80) σε κρατούμενους κυρίως της Γ’ Πτέρυγας.

Όσοι προσεβλήθησαν από τον ιό, απομονώθηκαν στους ειδικούς θαλάμους εντός του καταστήματος κράτησης, ωστόσο όπως πληροφορείται η «Π», παρά την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην κλειστή δομή, άτομα που είναι θετικοί και βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας αποφυλακίζονται. Στις 3 και 5 Μαρτίου, τουλάχιστον 2 έγκλειστοι έλαβαν αποφυλακιστήρια.

Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η απόλυση έγινε στις 7 το απόγευμα, οπότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο αποφυλακισθείς παρέμεινε στον εξωτερικό χώρο των φυλακών για αρκετή ώρα, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα εύρεσης μεταφορικού μέσου για να μεταβεί στο σπίτι του. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρωτόκολλο ενεργειών προβλέπει την μετάβαση τους στο τόπο κατοικίας που έχει δηλωθεί κατά την αποφυλάκιση μετέφεραν πηγές στην «Π».

«Δεν μπορεί ν΄αρνηθεί η φυλακή να δώσει αποφυλακιστήριο, είναι παράνομη κατακράτηση κρατουμένου, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Υπήρξαν δυο αποφυλακιστήρια με την έγγραφη υπογραφή, ότι θα βρίσκονται σε καραντίνα σε συγκεκριμένο τόπο. Ο ένας εκ των δύο παρελήφθη από συγγενικά του πρόσωπα» ήταν η επίσημη ενημέρωση της «Π», από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Προστασίας. Όπως επισημάνθηκε, όταν οι αποφυλακίσεις αφορούν κρούσματα κορωνοϊού, γίνονται αυστηρές συστάσεις στα συγκεκριμένα άτομα, βάσει των οποίων αφού δηλώσουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας, υποχρεούνται να θέσουν εαυτούς σε κατ΄οίκον περιορισμό.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ

Καλή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται, ότι είναι η εικόνα που αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Πάτρας τα οποία ανέρχονταν σε 30.

Οι 23 κρατούμενοι και οι 7 υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους είναι ασυμπτωματικοί πλην 5 εγκλείστων που σε τακτά χρονικά διαστήματα μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Πάτρας, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα