Ηλεία Περιβάλλον

Φυσιολατρικός σύλλογος φίλων πρώην λίμνης Μουριάς και Αλφειού: Σε περιβάλλον καλύτερο!

Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου εντός των εκτάσεων της πρώην λίμνης Μουριάς μέλη του Φυσιολατρικού Συλλόγου Φίλων πρώην λίμνης Μουριάς και Αλφειού ποταμού, προχώρησαν την περασμένη Κυριακή σε εθελοντική δενδροφύτευση στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε πρωταρχικό μέλημα των μελών-φίλων του συλλόγου
είναι η απομάκρυνση του όγκου των απορριμμάτων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στην εφημ. “ΠΑΤΡΙΣ “ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Κανελλακόπουλος, τόνισε πως: «Κάνουμε μία εθελοντική δενδροφύτευση, μέσα στις άγονες περιοχές της πρώην λίμνης Μουριάς. Κάνουμε την αρχή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβαλλοντικό πάρκο σαν μικρογραφία του μεγάλου περιβαλλοντικού πάρκου, με βάση τη λίμνη Μουριάς, που θέλουμε να φτιάξουμε.

Ευελπιστούμε στην συνεργασία και την βοήθεια όλων των αρχών, ώστε το έργο μας να είναι η βάση, για ένα μελλοντικό σχεδιασμό του περιβαλλοντικού πάρκου».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νίκος Λύμουρας, τόνισε πως: «Βρεθήκαμε στο χώρο με τον εθελοντισμό που μας διακατέχει και τους φίλους μας, προκειμένου να φτιάξουμε λίγο αυτό το μέρος. Ένα μέρος που για πολλά χρόνια είναι παραμελημένο, υπάρχουν σκουπίδια, είναι μία άγονη γραμμή την οποία εκμεταλλεύονται με οποιονδήποτε τρόπο. Θα προσπαθήσουμε εθελοντικά πάντα να ευαισθητοποιήσουμε κι άλλους φίλους και συνανθρώπους μας προκειμένου να μας
βοηθήσουν. Σε ό,τι αφορά τις αρχές εμείς εδώ είμαστε, ας μας δουν και αν θέλουν ας μας βοηθήσουν.

Οι άγονες αυτές γραμμές, είναι πολλές δεν είναι μόνο αυτή και θα δούμε
πως μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Είναι κρίμα για την πόλη μας, όλος αυτός ο τόπος να μένει έτσι.

Πρέπει πρώτα να φύγουν τα σκουπίδια διότι είναι πολλά και ύστερα να φτιάξουμε ένα όμορφο περιβάλλον. Πρέπει, πάνω απ’ όλα να επανέλθει η φύση. Στο χώρο θα γίνουν δράσεις  που θα αφορούν το περιβάλλον, με κύριο μέλημα να φύγουν τα σκουπίδια γιατί είναι πάρα πολλά».

Εκτός της δενδροφύτευσης τα μέλη του συλλόγου προχώρησαν και σε τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων που καλούν τους πολίτες να μην τοποθετούν απορρίμματα στην περιοχή της πρ. λίμνης Μουριάς. 

Όλη η επικαιρότητα