Ηλεία

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Τεράστιες φλόγες στο Λάλα

Ισχυρές Δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Τεράστιες φλόγες έχουν φθάσει και ακουμπάνε τον οικισμό του Λάλα.Το χωριό έχει καλυφθεί από τις φλόγες και τους καπνούς. «Κόλαση »

Εκτενής επιχείρηση με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κλαδέο, καθώς στο σημείο έχουν εγκλωβιστεί 150 κάτοικοι.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν στην εκκένωση Βασιλάκι  Άσπρα Σπίτια ,Ξηρόκαμπος ,Αμπάρι και Υψηλόν μετά από  εντολή των πυροσβεστικών δυνάμεων για την ασφάλεια των κατοίκων. Τις προσπάθειες των αστυνομικών συντονίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος  Απόστολος Μαρτζάκλης.

Οι ηλικιωμένοι βρίσκουν καταφύγιο στην εκκλησία του Αγίου βασιλείου στη Μουρια καθώς αναμένουν από τις δυνάμεις ασφάλειας την εκκένωση τους όπως έχει διαταχθεί από τον 112.

Οι φλόγες σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν μπει στις Πεύκες και πολλά σπίτια του οικισμού έχουν παραδοθεί σε αυτές.

Σπίτια απειλούνται αυτή τη  στιγμή  στο χελιδόνι καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα. Συγκεντρώνονται οι πυροσβεστικες δυνάμεις ώστε να προστατεύσουν τον οικισμό


Το μέτωπο της πυρκαγιάς συνεχώς επεκτείνεται και κατευθύνεται με ταχύτητα προς τους οικισμούς Πεύκες, Λιναριά, Λούβρο. Οι πυροσβεστικες δυνάμεις κανουν προσπάθεια να το περιορίσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες πυροσβεστικό όχημα έχει κολλήσει στις λάσπες και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Οι πυροσβέστες το εγκατέλειψαν καθώς οι πυρήνες γλώσσες τους πλησίαζαν

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnew στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπιάς  έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετοί οικισμοί που πολιορκεί το πύρινο μέτωπο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Συνεχίζουν για 2 μέρα χωρίς Ηλεκτρικό ρεύμα χωριά της Ολυμπίας

Το μέτωπο της φωτιάς μετακινήθηκε προς τους οικισμούς χελιδόνι και Πεύκες. Η βάση των πυροσβεστικών δυνάμεων δίνεται στην πλευρά του οικισμού  Πεύκες αφού στο Χελιδόνι οι πληροφορίες αναφέρουν  ότι φέρετε να περιορίζεται.

Οι Πεύκες εκκενώνονται χάρις την άμεση παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων

Στο σημείο για να επιβλέπουν και να έχουν το έλεγχο της κατάστασης βρίσκεται και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και  ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης.

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία-Μ. Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζεται η μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς και να μείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος

Το μέτωπο επεκτείνεται και διάφοροι οικισμοί εκκενώνονται μετά από εντολές των δυνάμεων της πυροσβεστικης.

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Συνεχής ενημέρωση εκκενώσεων οικισμών

Το συγκεκριμένο  σημείο είναι δύσβατο  και για αυτό το λόγο επιχειρούν μόνο τα εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα τα ελικόπτερα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την φωτιά.

Δείτε πολλές εξελίξεις από το δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ

Η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη καθώς υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Επίσης υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε άλλα σημεία όπως στο Κοσκινά, Μάγειρα, στο δρόμο προς Λάλα και γύρω από τα χωριά Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος.

Ισίδωρος Κούβελος: «Ο κίνδυνος έφυγε από την ακαδημία αλλά έχει γύρω γύρω μικρές εστίες»

Ο αρχαιολογικός χώρος της ολύμπιας και η ΔΟΕ είναι ασφαλής

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Πύργου

Το βράδυ δόθηκε σκληρή μάχη από τους πυροσβέστες για να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος και οι περιουσίες των πολιτών.

Φωτιά στην Ηλεία: Χωρίς ρεύμα η Αρχαία Ολυμπία η πυρκαγιά – Κινδυνεύει ο αρχαιολογικός χώρος(pics-vids)

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, μίλησε  για την φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία που καίει από χθες στο σημείο και τόνισε πως είναι ανεξέλεγκτη, καθώς βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Είναι ανεξέλεγκτη λέει ο Δήμαρχος Πύργου

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα