Αχαϊα

Φωτιά Αχαΐα: Επιστολές σε Πρωθυπουργό και Υπουργό Υποδομών-Οργή για τις χαμηλές γέφυρες του τρένου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
Ακούστε το άρθρο

Οι χαμηλές γέφυρες της ΕΡΓΟΣΕ (ύψος 3 μ.) στις Καμάρες, που εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν για να προσεγγίσουν τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να αναζητούνται άλλοι δίοδοι και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, είναι ένα από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης και προκαλεί «χιονοστιβάδα» ανακοινώσεων και καταγγελιών που φτάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και το γραφείο του υπουργού Υποδομών.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Αναλυτικότερα, επιστολή στον πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στον υπουργό Υποδομών, αλλά και τον Εισαγγελέα, τους βουλευτές και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ΕΡΓΟΣΕ, την Ολυμπία Οδό, κ.ά. έστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας Χαράλαμπος Π . Παπαδόπουλος.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι 31 Ιουλίου στην Αιγιάλεια και προξένησε τεράστιες ζημιές σε κατοικίες ,καλλιέργειες δασικό πλούτο και έστειλε συνανθρώπους μας στα νοσοκομεία , βγήκε στο φως ένα μεγάλο θέμα που θέτει πολλά ερωτηματικά, από τις απαντήσεις των οποίων αναμένεται να πέσουν πολλά κεφάλια.
Αν είναι δυνατόν, να υπάρχουν καινούργιες γέφυρες τόσο χαμηλές από τις οποίες να μην μπορούν να περάσουν από κάτω τα πυροσβεστικά οχήματα για να σώσουν ζωές και περιουσίες .Εξαιτίας αυτού του γεγονότος τα πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούσαν να βρουν άλλους τρόπους κάνοντας κύκλους και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που ελπίζουμε να διαψευσθούν, αυτές οι κατασκευές έγιναν για να μην μπορούν να περάσουν τα φορτηγά και να πηγαίνουν αναγκαστικά από την νέα εθνική οδό πληρώνοντας διόδια (υπάρχει και ρεπορτάζ στα αθηναϊκά socialmedia Λάμπρος Πάσχος Ρεπορτάζ-δημοσιογράφος καθώς και δημοσιεύσεις από επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων).
Επειδή αυτά τα λάθη έχουν σαν αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες στρέμματα δασών, καλλιεργειών και τουριστικών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί τουριστικά και ποιοτικά η περιοχή μας κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στο εισόδημα των κατοίκων μας .
Επειδή η περιοχή μας βασίζεται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ παρακαλούμε να δείξετε άμεσα την ευαισθησία σας και
Ζητούμε:
1)Να γκρεμιστούν άμεσα οι χαμηλές γέφυρες και να φτιαχτούν νέες με ύψος τουλάχιστον 5μ όπως είναι παντού.
2) Να βρεθούν αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί και παράγοντες που υπέγραψαν αυτά τα έργα εις βάρος των περιουσιών και της ασφάλειας των πολιτών
3) Να αποδοθούν ευθύνες στέλνοντας στην φυλακή τους υπαίτιους. Παράλληλα να πληρώσουν τις ζημιές προς τους πληγέντες συμπολίτες μας και να αναδασώσουν τα δάση μας.
Το κράτος όπως έχει απαιτήσεις προς τους πολίτες, έτσι πρέπει να έχει και υποχρεώσεις, να αναγνωρίζει τα λάθη του και να πληρώνει για αυτά!!».
ΨΥΧΡΑΜΗ: ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ;
Επιστολή στον υπουργό Υποδομών όμως, είχε στείλει και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», Βασιλική Ψυχράμη. Ειδικότερα στην επιστολή η κυρία Ψυχράμη αναφέρει: «Μεσούσης της δυσμενέστατης συγκυρίας που βιώνει ο Δήμος Αιγιαλείας, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που πλήττει την περιοχή μας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ένα μείζον θέμα, που αφορά την ασφάλεια των πολιτών.
Κι αυτό είναι το ύψος των γεφυρών της ΕΡΓΟΣΕ στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Κάποιες από αυτές έχουν ύψος 3 μέτρων, το οποίο είναι απαγορευτικό για την διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.
Χθες, ημέρα Σάββατο 31 Ιουλίου, κατά την διάρκεια της εργώδους επιχείρησης του πυροσβεστικού σώματος, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπόρεσαν να διέλθουν κάτω από την γέφυρα στην περιοχή των Καμαρών, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο αναζητώντας άλλη διαδρομή.
Ποιος να το περίμενε αυτό, κ .Υπουργέ, σε ένα έργο του 21ου αιώνα ;;
Το ίδιο δυστυχώς, συμβαίνει και στην γέφυρα στο ύψος της τοπικής κοινότητας Νικολαιίκων.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας, κατά την διάρκεια της κατασκευής του έργου, έκανε πλείστα διαβήματα προς το Υπουργείο Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, καθώς και προς την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά εις μάτην.
Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα των ελλιπών αυτών μελετών, τα οποία είναι εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών.
Σας απευθύνουμε έκκληση να επανεξετάσετε τα θέματα αυτά και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για την διευθέτησή τους.
Με την βεβαιότητα ότι όλοι συμφωνούμε στην προτεραιότητα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, λόγω αρμοδιότητας».

Πηγή: gnomip.gr

Όλη η επικαιρότητα