Χωρίς κατηγορία

Φωτιά και έκρηξη σε ναυπηγείο στη Σύρο! Στάχτη έγινε θαλαμηγός

Ακούστε το άρθρο

Το σοβαρό ατύχημα έγινε στο ναυπηγείο του Ταρσανά στην Ερμούπολη το μεσημέρι της Δευτέρας. Η φωτιά ξέσπασε σε μεγάλη θαλαμηγό, μέσα στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Η θαλαμηγός βρισκόταν σε φάση επισκευής και έγινε στάχτη μέσα σε λίγη ώρα! Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο.

Στην περιοχή έφτασε αμέσως σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης με οχήματα και προσωπικό ξεκινώντας το έργο της κατάσβεσης. Στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν επίσης στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από περίπου μία ώρα, αφού πρώτα έκαψε το μεγαλύτεροι τμήμα του σκάφους, το οποίο ήταν κατασχεμένο και είχε πάει στη Σύρο παλαιότερα από τη Μύκονο, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα απέκτησε νέο ιδιοκτήτη και είχε ξεκινήσει η επισκευή του.

Στην επιχείριση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα του Δήμου και ιδιωτικά. Από το περιστατικό, ευτυχώς δε υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σημειώνεται ότι ο κεντρικός δρόμος έξω από το ναυπηγείο, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου έκλεισε προσωρινά από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: cyclades24

Όλη η επικαιρότητα