Ηλεία

Ηλεία: Επί ποδός η Πυροσβεστική χθες για 3 πυρκαγιές και μια διάσωση ζώου

Ακούστε το άρθρο

Την εξαιρετική τους λειτουργία και την αμεσότητά τους εκεί που τους χρειάζονται, απέδειξαν για ακόμα μια φορά χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τρία μέτωπα και μια διάσωση ζώου αργά το απόγευμα.

Ειδικότερα, το ξεκίνημα έγινε στο Βασιλάκι Αρχαίας Ολυμπίας όπου ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση. Πέντε υδροφόρα οχήματα με 10 άτομα βρέθηκαν άμεσα στο σημείο για να επιχειρήσουν για την κατάσβεση του μετώπου. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της ΠΥ Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας Βαγγέλης Χαλκιόπουλος, ενώ σε στάχτη μετατράπηκαν 3 στρέμματα δασικής έκτασης.

Επόμενο μέτωπο αυτό στην περιοχή του Σαμικού, με την πυρκαγιά να ξεσπά σε καλαμιώνες. Στο σημείο έφτασαν άμεσα 3 υδροφόρα οχήματα με 6 άτομα, με επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης να είναι ο υποπυραγός Γιώργος Παπακοσμάς. Και σε αυτό το μέτωπο πρόλαβαν να καούν 3 στρέμματα καλαμιών. Τρίτη και τελευταία φωτιά ήταν αυτή σε χωράφι ανάμεσα στην περιοχή της ΣΕΤΤΗΛ και των αποθηκών του ΑΣΟ, όπου το μέτωπο ξέσπασε σε βάτα και έκαψε μόλις 2 στρέμματα από αυτά. Στο σημείο για την κατάσβεση βρέθηκε μονάχα ένα όχημα και δυο άνδρες.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η υπηρεσία της Πυροσβεστικής δε βοηθά μονάχα σε ότι αφορά πύρινα μέτωπα, αλλά και σε διασώσεις. Μια τέτοια έγινε χθες αργά το απόγευμα, όπου 1 κλιμακοφόρο όχημα με δυο άνδρες βρέθηκε στο κέντρο της πόλης, πλησίον του καταστήματος Σείριον, προκειμένου να διασώσει μια γάτα που βρισκόταν σε ψηλό δέντρο.

Όλη η επικαιρότητα