Ηλεία

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Είναι ανεξέλεγκτη λέει ο Δήμαρχος Πύργου

Δεν επιχειρούν τα αεροπλάνα
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, μίλησε  για την φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία που καίει από χθες στο σημείο και τόνισε πως είναι ανεξέλεγκτη, καθώς βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο καπνός από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία είναι ανυπόφορος τόσο στην Ηλεία και όσο και στον Πύργο και αυτός είναι ο λόγος που δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα: «Όλη η τοπική κοινωνία παλεύει. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Σημείωσε πως «έχουν καεί 20 με 30 σπίτια, ελαιώνες, αγροτικές κατοικίες και χωράφια», ενώ οι ζημιές είναι αρκετές. Όπως δήλωσε: «Η αγωνία προέχει πάντα για την ανθρώπινη ζωή. Στο Λατζόι οι πολίτες έπεσαν μόνοι τους στην μάχη με την φωτιά, με ότι μέσα είχαν».

Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει ανεπάρκεια στις δυνάμεις και στα μέσα της πυροσβεστικής. Η πυροσβεστική, συμπλήρωσε, κάνει ό,τι μπορεί αλλά υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό: «Δεν υπάρχουν άτομα».

Υπογράμμισε, δε, πως: «Από το 2007 ξέρουμε ότι η περιοχή είναι στόχος. Δεν θέλουν κάποιοι την Ολυμπιακή αξία και εννοώ δεν θέλουν την αλληλεγγύη την ομόνοια. Θέλουν να τα καταστρέψουν όλα. Ποιους εξυπηρετεί η καταστροφή της αρχαίας Ολυμπίας; Είναι πραγματικά κρίμα. Πάντα υπάρχουν Εφιάλτες. Κρίμα».

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα