Ελλάδα

Φωτιά στον Σχίνο: SOS από τον δήμαρχο Λουτρακίου – «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα»

Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες και αγώνα δρόμου κάνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/5/2021) στον Σχίνο Κορινθίας και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση πυκνού δάσους, ενώ έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα, καθώς, προς το μεσημέρι, σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

O Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιάννης Γκιώνης, μιλώντας στο Eleftherostypos.gr ανέφερε πως «είναι μια δύσκολη η κατάσταση και πως η εικόνα που υπάρχει αυτήν την στιγμή είναι άσχημη. Αυτήν την ώρα η φωτιά καίει δάσος και η κατάσβεση της είναι δύσκολη. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα κατάσβεσης» αναφέρει ο κ. Γκιώνης.

Όπως είπε στο Eleftherostypos.gr ο Δήμαρχος Λουτρακίου,  οι «ισχυροί άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά προς τα Μέγαρα».  Όσον αφορά για το αν κινδυνεύουν άνθρωποι και κατοικίες ο Γιάννης Γκιώνης ανέφερε πως «μέχρι αυτήν την στιγμή όχι, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί που κινδυνεύουν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν μεγάλες προσπάθειες».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου ανέφερε επίσης πως ταυτόχρονα με τις Πυροσβεστικές  δυνάμεις γίνονται εργασίες και από συνεργεία της ΔΕΔΗΕ αλλά και από την Δ.Ε.Υ.Α.Λουτρακίου για να επαναφέρουν το νερό.

Πηγή:Eleftherostypos.gr

Όλη η επικαιρότητα