Ελλάδα

Φωτιές: Στην Ελλάδα το ρωσικό ιπτάμενο τάνκερ Ilyushin Il-76 – Δείτε βίντεο με το αεροπλάνο εν δράσει (Vid)

Το αεροπλάνο μεταφέρει 42 τόνους νερού στις δυο δεξαμενές του και χρειάζεται 12 με 15 λεπτά για να ξαναγεμίσει
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα έφτασε το βράδυ της Τρίτης το θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76. Μετά το ρωσικό Beriev-200 που έχει νοικιάσει η Ελλάδα από τη Ρωσία και βοηθάει φέτος πολύ στις μάχες με τις φλόγες στην Ελλάδα, έφτασε και δεύτερο ρωσικό αεροσκάφος για να βοηθήσει στις φωτιές.

Να θυμίσουμε το Κρεμλίνο, δέχθηκε το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει ενισχύσεις σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο Ilyushin Il-76 που θα επιχειρούν μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις στα μέτωπα της φωτιάς, ως βοήθεια από τη Ρωσία.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία:


Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76, που αποστέλνονται ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερού στις δυο δεξαμενές του. Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από το ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια 600×100 μέτρα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα φτάνει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές. Καθόλου τυχαία το αποκαλούν «υδάτινο βομβαρδιστικό».

Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε Ελλάδα, Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα