Ελλάδα

Φωτιές: Στη μάχη πυροσβέστες και εναέρια μέσα από 5 χώρες – Φτάνει η διεθνής βοήθεια

Στη χώρα μας έχουν φτάσει από την Κύπρο 40 πυροσβέστες που επιχειρούν στην 'Ανω Βαρυμπόμπη Αττικής και 2 αεροσκάφη στην Κρήτη.
Ακούστε το άρθρο

Πυροσβεστικές δυνάμεις από χώρες του εξωτερικού έφτασαν ή αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών. Όπως τόνισε χθες το βράδυ, 5 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις πυρκαγιές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι στη χώρα μας έχουν φτάσει από την Κύπρο 40 πυροσβέστες που επιχειρούν στην Άνω Βαρυμπόμπη Αττικής και 2 αεροσκάφη στην Κρήτη.

Παράλληλα το βράδυ έφτασαν από την Γαλλία 83 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη. Λίγα λεπτά πριν από τη 1 τα ξημερώματα, ο επίσημος λογαριασμός της Πολιτικής Προστασίας στο twitter, ανάρτησε φωτογραφία με τους 83 Γάλλους πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας στα πλαίσια της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία για την αποστολή 2 καναντέρ και 83 πυροσβεστών μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ από την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δασικές πυρκαγιές – Έμπρακτη αλληλεγγύη!»

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα