Olympia Forum

Χάρης Θεοχάρης στο Olympia Forum Ι: «Η Περιφερειακή διάσταση ανάπτυξης Τουρισμού η πιο ουσιαστική»

Ακούστε το άρθρο

Ότι η Περιφερειακή διάσταση ανάπτυξης του Τουρισμού είναι και η πιο ουσιαστική, ανέφερε κατά την ομιλία του, στο Olympia Forum, ο κ. Χ. Θεοχάρης. Πιο πριν είχε χαρακτηρίσει επιτυχημένη την επιλογή του ρίσκου για το «άνοιγμα» του τουρισμού κατά την καλοκαιρινή σεζόν, στην δύσκολη παγκόσμια συγκυρία της πανδημίας.

«Ήταν ένα ρίσκο το άνοιγμα των επιχειρήσεων. Ήταν όμως ένα ρίσκο λελογισμένο, οργανωμένο με επαγγελματικό τρόπο και νομίζω ότι το είδαμε και το βλέπουμε από τα αποτελέσματα.

Κοιτώντας στα μάτια κάθε εργαζόμενο του Τουρισμού, επαγγελματία και κάθε επιχειρηματία, νομίζω ότι πρέπει να πούμε ότι τελικά έπρεπε να πάρουμε αυτό το ρίσκο.

Αυτό αφήνει και μια θετικότατη εικόνα για την σεζόν που ολοκληρώνεται. Το «στοίχημά» μας στην αρχή της σεζόν, ήταν το «στοίχημα» της ποιότητας: να μπορέσουμε να ανοίξουμε καταρχάς, και ανοίγοντας να υποδεχτούμε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους και κυρίως να γυρίσουν στα σπίτια τους υγιείς και ασφαλείς.

Αυτό το πετύχαμε. Δεν έχουμε τουρίστες στα νοσοκομεία μας και δεν έχουμε απ’ όλα τα τεστ που έχουμε κάνει κανενός είδους έξαρση, η οποία να οφείλεται στον Τουρισμό. Αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιες χώρες έβαζαν σε «κόκκινη» λίστα την Ελλάδα με την επιστροφή τουριστών που είχαν επισκεφθεί την χώρα μας, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Οι συζητήσεις με κάθε χώρα είναι καθημερινές. Προφανώς, κάθε χώρα βάζει τα δικά της κριτήρια. Εξάλλου, ζήτησα και από το «βήμα» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να υπάρξει επιτέλους μια συνεννόηση και μια ομογενοποίηση των κανόνων».

Συνεχίζοντας επεσήμανε: «Η Περιφερειακή διάσταση της ανάπτυξης του Τουρισμού, είναι η πιο ουσιαστική, γιατί είναι μια «βιομηχανία» με ποικιλομορφία, έχει πολλά είδη τουρισμού, με πολλές διαφορετικές εμπειρίες και με πολύ διαφορετική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, επηρεάζεται πάρα πολύ από το περιβάλλον, από τις δεξιότητες των ανθρώπων της κάθε περιοχής και άλλα στοιχεία, όπως την πρωτογενή παραγωγή που μπορεί να διαθέτει.

Συνεπώς, η Περιφερειακή διάσταση είναι η πιο ουσιαστική διάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες «βιομηχανίες».

Η 3η Ημέρα:

Olympia Forum I: Η 3η μέρα του συνεδρίου (LIVE)

Όλη η επικαιρότητα