Ελλάδα

Χαλκιδική: Συνελήφθη Σουηδός για διακίνηση 337 κιλών κοκαΐνης

Το μεσημέρι, ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης
Ακούστε το άρθρο

Υπό κράτηση παραμένει ο 38χρονος Σουηδός, ο οποίος συνελήφθη στη Χαλκιδική, καθώς καταζητείται από τις διωκτικές Αρχές της πατρίδας του για διακίνηση κοκαΐνης και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Το μεσημέρι, ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε την κράτησή του μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του στη Σουηδία. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως γνωρίζει το εις βάρος του κατηγορητήριο, αλλά δεν τοποθετήθηκε πάνω σ’ αυτό. Ζήτησε δε ν’ αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο επί του σουηδικού αιτήματος, ισχυριζόμενος, όπως έγινε γνωστό, ότι διαθέτει μόνιμη κατοικία στη Θεσσαλονίκη, απόρροια του γάμου του με Ελληνίδα.

Τον 38χρονο εντόπισαν, χθες το πρωί, στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής όπου έκανε διακοπές, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ακολούθως συνελήφθη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται, από κοινού με συνεργούς του, για διακίνηση 337 κιλών κοκαΐνης, ποσότητα που φέρεται να εισήχθη δια θαλάσσης στη Σουηδία, προερχόμενη πιθανότατα από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με σκοπό την εμπορία της.

Επιπλέον, κατά την ίδια ανακοίνωση, τού αποδίδεται ότι μέσω εταιρειών που διαχειριζόταν, νομιμοποίησε περίπου 400.000 ευρώ, προερχόμενα από τη φερόμενη εγκληματική του δραστηριότητα, μέσω αγοράς ακινήτων και πολύτιμων αντικειμένων σε Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Παναμά.

Όλη η επικαιρότητα