Ελλάδα

Χαρδαλιάς για τη φωτιά στη Σταμάτα: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Έρευνα για εμπρησμό με 4 προσαγωγές υπόπτων

Βελτιώνεται η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Σταμάτα πραγματοποίηση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την φωτιά στη Σταμάτα.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως η κατάσταση είναι σε ύφεση και η εικόνα στην περιοχή δείχνει βελτιωμένη.

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως πραγματοποιείται έρευνα για εμπρησμό, ενώ έχουν υπάρξει 4 προσαγωγές υπόπτων.

«Κατά την έναρξή της, έπνεαν βόρειοι άνεμοι 6 έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις. Στη νοτιοδυτική της πορεία, πέρασε από Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο, κινούμενη ανάμεσα από οικισμούς και κατοικίες», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα (τα 2 για συντονισμό) και 9 αεροσκάφη μαζί με το ρωσικό BERIEV-200», είπε ο υφυπουργός για τις δυνάμεις, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι ασφαλές το μέτωπο προς την Πεντέλη.

Είκοσι σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές

Ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν μόνον  διάσπαρτες εστίες στην περιοχή – Φόβος για αναζωπυρώσεις
Περίπου 20 σπίτια έχουν καεί από τη φωτιά σε Ροδόπολη και Διόνυσο, δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνον διάσπαρτες εστίες στην περιοχή.

Νωρίτερα, μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Αττική έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν  το έργο της κατάσβεσης.

Επί τόπου επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πρόεδρος Ροδόπολης: Από τους ανέμους ξεφυτρώνουν παντού φλόγες

Στη Ροδόπολη εντοπίζεται, αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή :

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

Πηγή: newsbeast.gr-protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα