Super League 2

Χαρδαλιάς: «Δεν αναστέλλουμε το πρωτάθλημα της Superleague 2»

Ακούστε το άρθρο

«Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σε δήλωσή του για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League 2. Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωσή του, ο κ. Χαρδαλιάς, προτίθεται να καταθέσει σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ τονίζει ότι «με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, θα απέχουμε σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει:

« Η αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, καθώς και η θέσπιση επιτέλους συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Super League 2 και αποτελούν θέματα προς απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας μας για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μετακίνηση αποστολής συγκεκριμένης ομάδας, με προφανή κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία. Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων. Ως εκ τούτου, με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, θα απέχουμε σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος». Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Αυτό, όμως, που προτίθεμαι, άμεσα, να πράξω είναι η κατάθεση, σήμερα μάλιστα, μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία διερεύνησης τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς και διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League 2, σήμερα στις 15.00, από τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο, ώστε να αποφασιστεί η θέσπιση συγκεκριμένων κυρώσεων σε όσους παραβαίνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και η αυστηροποίηση των κανόνων που συνοδεύουν τα πρωτόκολλα αυτά.

«Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία και εύλογη ανησυχία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και των στελεχών της Γενικής Γραμματείας του για τα ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με την καταστρατήγηση όρων μετακίνησης αποστολών ομάδας, προχωράμε σήμερα στις 15.00 σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League 2. Κύρια ζητήματα προς απόφαση είναι η θέσπιση συγκεκριμένων κυρώσεων σε όσους παραβαίνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και η αυστηροποίηση των κανόνων που συνοδεύουν τα πρωτόκολλα αυτά. Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των ομάδων και με δεδομένη την βούληση μας για μη επανάληψη και καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, είμαστε σίγουροι ότι ο κος Χαρδαλιάς θα επανεξετάσει την πρόθεση του, για την εισήγηση διακοπής του πρωταθλήματος . Αντιλαμβανόμαστε το άδικο της στοχοποίησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το ζήτημα που προέκυψε, αλλά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο τη ΓΓΠΠ όσο και την ΓΓΑ ότι αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά που δεν θα επαναληφθούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα