Ηλεία

Χελιδόνι: Θρασύτατοι δράστες λήστεψαν 88χρονη!

Ακούστε το άρθρο

Δεν σταμάτησαν ούτε στη… φωτιά!

Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία με τα πολυάριθμα πύρινα μέτωπα και δίχως ηθικούς φραγμούς, δυο δράστες εισήλθαν εντός σπιτιού ηλικιωμένης γυναίκας στην τοπική κοινότητα του Χελιδονίου και λήστεψαν περίπου 200 με 300 ευρώ, που αποτελούσαν και το υστέρημά της.

Συγκεκριμένα, η 88χρονη χθες το πρωί έπεσε θύμα επιτήδειων που της παρουσιάστηκαν ως πωλητές ειδών σπιτιού και αφού κατάφεραν να την πείσουν να τους ανοίξει, την απώθησαν βίαια και ξεκίνησαν να ψάχνουν το χώρο για χρήματα.

Κάποιες στιγμές αργότερα, οι δυο τους βρήκαν το μπαούλο της ηλικιωμένης, το οποίο άνοιξαν και σύμφωνα με πληροφορίες πήραν όσα χρήματα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει και τα οποία έφταναν περίπου τα 300 ευρώ.

Ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, με την άτυχη γυναίκα να ενημερώνει άμεσα το γιο της και αυτός την Αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στο χώρο και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Για το εν λόγω περιστατικό μίλησε και ο πρόεδρος της ΤΚ Χελιδονίου Βασίλειος Γκολφίνος, ο οποίος άμεσα έμαθε πως στο σπίτι της 88χρονης «μπούκαραν» οι δυο δράστες και έσπρωξαν τη γυναίκα παίρνοντάς της περίπου 300€.

Υποστήριξε πως από μαρτυρίες ορισμένων γειτόνων προκύπτει πως οι δράστες ήταν σκουρόχρωμοι, δίχως να γνωρίζουν ωστόσο από πού προέρχονται.

Επιπλέον, σημείωσε πως ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί σε διαφορετικό σπίτι, με κατοίκους να κάνουν λόγο για την πιθανότητα να είναι τα ίδια πρόσωπα αυτά της σημερινής ληστείας με αυτή που σημειώθηκε πέρυσι.

Παρά το συγκεκριμένο περιστατικό, ο πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί κανέναν μιας και το χωριό διαθέτει αρκετό πληθυσμό που μπορεί να προστατεύσει ο ένας τον άλλο, όμως υπογράμμισε πως «πιάστηκαν στον ύπνο» και δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στο γεγονός εξαιτίας του αυξημένου κόσμου που εισέρχεται καθημερινά στο χωριό λόγω του πύρινου μετώπου που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες σε κοντινή απόσταση από την κοινότητα.

Τέλος, σημείωσε πως οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία τους και εξέφρασε την πεποίθηση πως ανάλογο περιστατικό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά μιας και οι πολίτες πλέον είναι ενήμεροι της κατάστασης.

Όλη η επικαιρότητα