Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χερσαία έργα Κατακόλου – Παράκαμψη Αγ. Ιωάννη: Τεχνικές διαδικασίες, η κύρια αιτία της καθυστέρησης

Αυτό επισημάνθηκε κατά την διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των εργασιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για την πορεία του συγκεκριμένου έργου.
Ακούστε το άρθρο

Ο εναρμονισμός της μελέτης για το κτίριο Σέγκεν στο Κατακόλο με τα νέα δεδομένα που επιβάλλει ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις αλλαγές που έγιναν αποτελεί και την κύρια αιτία που η εξέλιξη των εργασιών στην Χερσαία Ζώνη δεν έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό και παρουσιάζουν μία μικρή καθυστέρηση…

Αναμένεται όμως μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και να προχωρήσει η έγκριση των τεχνικών δελτίων που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των εργασιών με γρηγορότερους ρυθμούς έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπει η σύμβαση…

Αυτό επισημάνθηκε κατά την διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των εργασιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για την πορεία του συγκεκριμένου έργου.

Όπως είναι γνωστό προβλέπεται ανάπλαση του χερσαίου χώρου του λιμανιού με κύριο στόχο το Κατάκολο να παρέχει τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υπηρεσίες που οι διεθνείς κανόνες και η Ευρωπαϊκή αντίληψη απαιτεί για όλα τα σύγχρονα λιμάνια.

Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη

Ανάλογα τεχνικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το έργο που αφορά την παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη που θα συνδέσει το δρόμο Πύργου Κατακόλου με την Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου- Ολυμπίας. Και αυτά όμως αναμένεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διευθετηθούν ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς το έργο.

Όσον αφορά την διαδικασία της απαλλοτρίωσης των τριών ακινήτων στα Βυτινέικα προχωρά με κανονικούς ρυθμούς και βρίσκεται στο στάδιο του ορισμού της τελικής τιμής απαλλοτρίωσης από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών που αναμένεται να γίνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να εκλείψει και η δυσκολία αυτή που εμποδίζει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η περιορισμένη ροή πληρωμών από το ΕΣΠΑ και η απότομη αύξηση της τιμής στις πρώτες ύλες είναι οι δύο βασικοί λόγοι που η παράκαμψη Λαστεΐκων εμφανίζει προβλήματα που έχουν οδηγήσει στη διακοπή των εργασιών.

Από την πλευρά της Περιφέρειας έχουν γίνει παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση για να λυθούν τα προβλήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις, κάτι που αναμένεται προσεχώς.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σε αναθεώρηση των τιμών για την υλοποίηση του έργου, ενώ εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί και η ροή των πόρων του ΕΣΠΑ και κατ’ επέκταση και η ρευστότητα.

Όλη η επικαιρότητα