Ηλεία

Χερσαία έργα στο λιμάνι Κατακόλου – Νέο «αγκάθι»… καθυστερεί την έναρξη των εργασιών

Ακούστε το άρθρο

Το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας γνωστοποίησε «ξαφνικά…» αλλαγή κανονισμού για το κτίριο segen.

Ζήτημα έχει προκύψει απ’ ότι φαίνεται με τα χερσαία έργα στο λιμάνι του Κατακόλου αφού ακόμα δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αν και η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει υπογραφθεί από τις 13 Οκτωβρίου του 2020.

Πληροφορίες λένε ότι το κτίριο segen  αποτελεί το νέο «αγκάθι» της απρόσκοπτης εξέλιξης της υλοποίησης του έργου, λόγω αλλαγής των κανονισμών δομής και οργάνωσης σε σχέση με αυτή που είχε δοθεί για να καταρτισθεί η μελέτη…

Ερωτηματικά φυσικά γεννάει το γεγονός ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δεν είχαν ενημερώσει κανέναν γι’ αυτές τις αλλαγές καθώς επίσης και το αν τις γνώριζαν τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής και ιδίως οι έχοντες άμεση σχέση (υπηρεσιακή ή οποιασδήποτε άλλης μορφής).

Πληροφορίες θέλουν να έχει κοινοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες  έγγραφο στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου με το οποίο αναφέρουν το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητούν να δώσει την γνώμη της  η Αστυνομία για το αν όντως το κτίριο segen  που έχει προβλεφθεί να κατασκευαστεί πληροί τους όρους που τα νέα δεδομένα απαιτούν.

Κυρίως το ζήτημα έχει να κάνει με την οργανωτική δομή του κτιρίου που ο νέος κανονισμός προβλέπει και χωρίς το χαρτί αυτό το Υπουργείο δεν πρόκειται να δώσει το “πράσινο φως ” για την έναρξη των εργασιών.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΑΕΤΕΘ κ Θεοδωρόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα “Πατρίς” επεσήμανε πως από πλευράς  τους είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τα έργα μόλις πάρουν και το τελευταίο χαρτί έγκρισης που αναμένουν από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ερωτηματικά…

Το θέμα που τίθεται είναι γιατί γνωστοποιήθηκε τώρα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η αλλαγή κανονισμού για το κτίριο segen και κατά πόσο το γνώριζαν άνθρωποι που έχουν υπηρεσιακή  σχέση μαζί του. Και αν το γνώριζαν γιατί έγκαιρα δεν το είπαν προκειμένου να έχει εναρμονιστεί η σχετική μελέτη με βάση τα δεδομένα αυτά, να έχουν γίνει οι σχετικές αλλαγές ώστε να μην  υπάρχει αυτή η νέα καθυστέρηση που παρατηρείτε στην έναρξη των εργασιών…

Όλη η επικαιρότητα