Ηλεία

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» για τον 56χρονο φύλακα από την Αμαλιάδα, Χρ. Βασιλόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα οδύνης και με ένα αναπάντητο «γιατί…» στα χείλη των δικών του ανθρώπων, η κοινωνία της Αμαλιάδας είπε χθες το πρωί το τελευταίο «αντίο» στον 56χρονο φύλακα από την Αμαλιάδα Χρήστο Βασιλόπουλο, ο οποίος την Κυριακή βρήκε τραγικό θάνατο από την επίθεση που δέχτηκε από σκυλιά στην επιχείρηση που εργάζονταν στα Λεχαινά.

Ανείπωτος ο πόνος για την οικογένειά του και θλίψη στην Αμαλιάδα, που αποχαιρέτησαν ένα πολύ αγαπημένο και ευγενικό άνθρωπο, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει κανείς.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Τραγικές «φιγούρες» η σύζυγος, τα παιδιά του, η ηλικιωμένη μητέρα του, οι φίλοι του Χρήστου, που τον ήξεραν με το χαμόγελο και με τον καλό λόγο…

«Γιατί…;», και «πως έγινε αυτό…;», ήταν τα ερωτήματα όλων, για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο βρήκε τον θάνατο ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο οποίος πάλευε για το μεροκάματο.

Κανείς δεν μπορούσε να δώσει απάντηση και πολύ περισσότερο να συνειδητοποιήσει ότι ο Χρήστος «έφυγε» από τη ζωή με τόσο αδόκητο τρόπο…

«Κανείς δεν ξέρει πως έγινε…»

Συγκλονισμένος ο κ. Αναστάσιος Παναγόπουλος από τον οικογενειακό «κύκλο» του άτυχου 56χρονου δήλωσε: «Ο Χρήστος, εκτός από φίλος μου εδώ και 30 χρόνια, ήταν και κατά κάποιο τρόπο συμπέθερός μου. Από αυτά που γνωρίζω, τον έφαγαν τα σκυλιά. Βγήκε, λένε, κάποια στιγμή έξω από το κτίριο που ήταν φύλακας και κάποια σκυλιά του όρμησαν και πήγε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά στην Αμαλιάδα και όχι μόνο, στην δουλειά του πάντα ήταν κύριος, ήταν καλός οικογενειάρχης. Είμαι πολύ συγκινημένος, δεν το πιστεύω αυτό που έγινε.

Δεν ξέρω πως έγινε. Θέλω να πιστεύω ότι εκτός από τα σκυλιά του εργοστασίου, ήταν μέσα κι άλλα σκυλιά που δεν ανήκαν στο συσκευαστήριο και απ΄ότι γνωρίζουμε αν υπάρχει μια αγέλη σκύλων αν ένα ορμήξει, μετά ορμάνε όλα μαζί, είτε τα σκυλιά είναι γνωστά, είτε είναι ξένα».

Επί σειρά ετών συνάδελφος του Χρήστου Βασιλόπουλου σε διάφορες επιχειρήσεις, ο κ. Βασίλης Κορμπάκης ανέφερε: «Με τον Χρήστο έχουμε δουλέψει 7 – 8 χρόνια μαζί. Ένας συνεργάτης σωστός και κύριος σε όλα του. Τώρα, αυτό πως έγινε, τι να πω;

Δεν πιστεύω τίποτα. Δεν έχω κάτι να πιστέψω. Σαν άνθρωπος το μυαλό μου «δουλεύει». Υπάρχουν πολλά κενά. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω…».

Στην γειτονιά του Χρήστου Βασιλόπουλου στο κέντρο της Αμαλιάδας κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Ο κ. Διονύσης Πυλαρινός που διατηρεί κατάστημα κάτω από το σπίτι της οικογένειας του 56χρονου επεσήμανε χθες: «Με αυτό που έγινε είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Αρχικά, ακούσαμε ότι ήταν από παθολογικά αίτια, κάτι που μπορεί να τύχει στον καθένα. Στενοχωρηθήκαμε.

Όμως την επόμενη μέρα που μάθαμε αυτό το πράγμα, δεν το πιστεύαμε. Είναι κρίμα για κάθε άνθρωπο να το πάθει αυτό, και μάλιστα για έναν άνθρωπο, που εγώ τν ξέρω 14 χρόνια.

Ήταν με το χαμόγελο στα χείλη, άνθρωπος που σου έλεγε «καλημέρα» και «άνοιγε» η καρδιά σου.

Δεν  μπορεί να  πεις κανένας κάτι και να ξέρει πως έγινε. Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά δεν μπορώ να ξέρω και να πω κάτι».

Όλη η επικαιρότητα