Πολιτική

Χρήστος Γαβράς: Υπάρχουν ακόμη προβλήματα αλλά θα αντιμετωπισθούν με τον σωστό τρόπο

Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερη από ποτέ η ενίσχυση στις Δομές Υγείας του τόπου μας

 

 Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ  ΜΕ ΔΚΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 Σε μια εξαιρετικώς δύσκολη περίοδο που οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν και ακόμη δοκιμάζονται από τον Covid-19 η κυβέρνηση στήριξε άμεσα και ουσιαστικά τις Δομές Υγείας, και οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της προσπάθειας.

 Φυσικά και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και ιδιαίτερα στις ελλείψεις που αφορούν στο ιατρικό προσωπικό, όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι προκηρύχθηκαν και θα προκηρυχθούν θέσεις, αρκεί να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον γιατρών σε σχέση με την κάλυψή τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε και εμείς όσο μπορούμε για να ενισχυθεί και το έργο των σημερινών εργαζομένων που «μάχονται» πάντα στην «πρώτη γραμμή» προσφέροντας τα μέγιστα.Η περίπτωση των κινήτρων και άλλα μέτρα που θα εννοήσουν μια θετική εξέλιξη προσλήψεων συζητούνται ήδη στο Υπ. Υγείας.

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ηλείας Χρήστος Γαβράς, ο οποίος επισκέφθηκε προσφάτως τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και είχε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλείας Χρήστο Χριστόπουλο.

Ο κ. Γαβράς που συνοδευόταν και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. στον Πύργο Γιώργο Καρβουνιάρη, έθεσε όλα τα ζητήματα λειτουργίας των Δομών Υγείας και των επιμέρους τμημάτων ενώ ενημερώθηκε και για όλες τις τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν.

Όπως είπε μεταξύ άλλων Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας, ο κορωνοϊός δημιούργησε πράγματι αιφνιδιαστικές και ασφυκτικές συνθήκες, πάνω στις οποίες μάλιστα κάποιος της αντιπολίτευσης όπως και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να εκμεταλλευθούν για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους.

Έτσι, την ώρα που ο τομέας υγείας ήταν κυριολεκτικά «στο πόδι», όταν παντού είχε σημάνει «συναγερμός» και όλες οι δυνάμεις  στρέφονταν σε μια προσπάθεια αγωνιώδη, για τις αντοχές των υποδομών στα Νοσοκομεία μας, υπήρξαν και εκείνοι που έβλεπαν μπροστά τους, χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στον πληγέντα συνάνθρωπο, λάθη και παραλείψεις μέσα από αντιπολιτευτικές κορώνες…

Ό,τι και αν έκαναν όμως «έπεσαν στο κενό» γιατί αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με υπεύθυνη και σταθερή διαχείριση αντιμετώπισε τις δυσκολίες, ενίσχυσε όσο ποτέ άλλοτε καμία κυβέρνηση τις Μονάδες Υγείας για να αντέξουν κάνοντας το πολύτιμο έργο τους.

Από ‘κει και πέρα και αφού ξεπεράσουμε την κρίση σημείωσε ο κ. Γαβράς οφείλουμε σε συνθήκες κανονικότητας, να δούμε ένα προς ένα τα προβλήματα του Τομέα Υγείας, και αφού έχουμε εντοπίσει τις αδυναμίες, με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας να δώσουμε λύσεις, και αυτό γιατί οι Δομές Υγείας επιβάλλεται και πρέπει να μείνουν «εκτός κάδρου» από στείρα πολιτική αντιπαράθεση…

Όλη η επικαιρότητα