Πολιτική

Χρηστίδης: Το σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» της κυβέρνησης έχει λάθος αποτελέσματα

Ακούστε το άρθρο

«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» έκανε λόγο για λάθος αποφάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στη δεύτερη φάση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως ήταν άδικη η μετατόπιση των ευθυνών αποκλειστικά στους πολίτες.

«Ήταν δίκαιη η πίστωση της καλής διαχείρισης του πρώτου μέρους της πανδημίας για την κυβέρνηση και τους πολίτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, και συμπλήρωσε πως ήταν «άδικη, ωστόσο, η χρέωση της ευθύνης της δεύτερης φάσης και τη μετατόπιση της ευθύνης αποκλειστικά στους πολίτες και κυρίως τους νέους -που αποφάσισαν να πάνε διακοπές».

Όπως πρόσθεσε, «η ίδια η κυβέρνηση πήρε τις λάθος αποφάσεις για την πληρότητα των αεροπλάνων και των πλοίων χωρίς να λάβουν υπόψη τους την επιδρομή του δεύτερου κύματος του κορονοϊού». «Όλος αυτός ο τραγέλαφος ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και την επίμονη μετακύλησης της πραγματικής της ευθύνης στους πολίτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κάνουν ορθή χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους» υποστήριξε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Όσο καλά τα πήγαμε στην πρώτη φάση του κορονοϊού, τόσο άσχημα τα πηγαίνουμε τώρα στη δεύτερη φάση» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας πως «σαφέστατα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να λειτουργήσει η οικονομία, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα η οικονομία λόγω φόβου δυσλειτουργεί και παράλληλα πλήττονται οι κλάδοι που πρωταγωνιστούν: τουρισμός και εστίαση, κυρίως, αλλά το σύνολο της οικονομίας γενικότερα».

«Βλέπουμε καθημερινά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αυτή ακολουθεί σταθερά το τρομερό σχέδιο του «βλέποντας και κάνοντας» και η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για όλους» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης και συμπλήρωσε: «Εμείς διαμορφώσαμε και κρατήσαμε όρους και κανόνες ευθύνης στη συζήτηση για την πανδημία, το αποδείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό ωστόσο τώρα που δεν πάνε καλά τα πράγματα θα είμαστε απέναντι».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ένα lockdown δε θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα και η οικονομία έπρεπε να επανεκκινηθεί. «Συμφωνούμε …αλλά με κανόνες, διαδικασίες και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Το σε αφήνω να κρίνεις εσύ και η συνείδηση σου τι θα πράξεις δεν είναι σχέδιο είναι ευχή!» πρόσθεσε.

«Η ευθύνη που επιδεικνύει ή όχι η κυβέρνηση αντανακλά στη βάση της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.

«Όλο αυτό είναι ο απόλυτος παραλογισμός εκ μέρους της κυβέρνησης και ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην κολοκυθιά των ευθυνών και των λαθών και αναρωτιούνται όλοι: Γιατί ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει πιο αυστηρά μέτρα για κάποια νησιά αφού δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση του ιού;» ανέφερε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας πως «το αποκορύφωμα του μπάχαλου, όμως, έρχεται με την εντελώς αντιφατική απόφαση του ανοίγματος των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας κάτι το οποίο θα μας οδηγήσει στα μέσα του φθινοπώρου να συζητάμε κατά πόσο οι μαθητές αποτελούν εστία μετάδοσης προς δασκάλους και συγγενείς».

«Το δικαίωμα στο λάθος δεν μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενο από κανέναν» ξεκαθάρισε ο κ. Χρηστίδης, σημειώνοντας πως δεν έχει ανακοινωθεί κανένα σχέδιο για τον τρόπο προσέλευσης των μαθητών, για το ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος των μέτρων ασφαλείας, την καθαριότητα καθώς και τη λειτουργία των κλιματιστικών.

«Μόνο με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων να μπορούμε να ελπίζουμε σε πλήρη λειτουργία της κοινωνίας και να είμαστε όλοι δυνητικά ασφαλείς» κατέληξε ο Παύλος Χρηστίδης.

Όλη η επικαιρότητα