Ηλεία

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» το τέταρτο παιδί για την οικογένεια που ζούσε σε καλύβα στην Κουρούτα

Ακούστε το άρθρο

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στη ζωή πριν λίγες ημέρες η 42χρονη  κα Κυριακή Σταμνιώτη, που με τα άλλα τρία της ανήλικα παιδιά και τον 44χρονο σύζυγό της επί σχεδόν 4 μήνες μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, έμεναν σε μια καλύβα από καλάμια στην παραλία της Κουρούτας, με την ίδια να είναι έγκυος στο τέταρτο παιδάκι τους. Το νέο μέλος της οικογένειας ήρθε στη ζωή πριν λίγες ημέρες, στις 22 Δεκεμβρίου και είναι το πρώτο τους κοριτσάκι, αφού τα άλλα τρία παιδιά είναι αγόρια ηλικίας 4, 2,5 και 1 περίπου αντίστοιχα.

«Μεγάλη η χαρά…»

Το πρόβλημα της οικογένειας και τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν είχε αναδείξει τότε η εφ. «Πατρίς» και αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον, προσφέροντας με κάθε τρόπο στην οικογένεια.

Μάλιστα, για κάποιο διάστημα, τους παραχωρήθηκε ένα τροχόσπιτο, αλλά  πλέον ζουν σε σπίτι, που έχουν νοικιάσει στην Αμαλιάδα, αν και η ίδια δεν μπορεί να εργαστεί με τέσσερα παιδιά, ενώ ο σύζυγός της κάνει ανά διαστήματα διάφορες εργατικές δουλειές, για να μπορούν να εξασφαλίζουν τρόφιμα και να πληρώνουν το ενοίκιο.

«Παλεύουμε να βρει μια σταθερή δουλειά. Για να νοιώθουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η χαρά για την μικρή που ήρθε στη ζωή μας είναι μεγάλη. Όμως είναι πολύ δύσκολα, γιατί κάθε μέρα υπάρχει η αγωνία. Είναι μια κυρία που μας βοηθάει, με τρόφιμα και την ευχαριστούμε πάρα πολύ, όμως πρέπει να έχουμε και δουλειά για να ζήσουμε τα παιδιά μας, που είναι πολύ μικρά.

Τα αγόρια μας, έχουν χαρεί πολύ με το μωρό. Το βλέπω καθημερινά, που πάνε δίπλα του, του μιλάνε. Με συγκινούν…», αναφέρει στην εφ. «Πατρίς» η κα Σταμνιώτη.

«Μια στήριξη…»

Η οικογένεια κάνει μια έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα, να τους βοηθήσουν, κυρίως για να νοιώσουν τα παιδιά τις γιορτές και να καλύψουν τις αυξημένες πλέον ανάγκες του σπιτιού:

«Ότι μπορεί ο καθένας, ας βοηθήσει. Το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει κάποιος, για εμάς θα είναι μεγάλο. Δεν είναι μόνο το χρηματικό, είναι κι άλλα πράγματα. Την προηγούμενη φορά αρκετοί μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, όμως κάποιοι, μας «έδειχναν» και λυπόμουν πολύ για τα παιδιά μου να γίνεται αυτό. Όχι για εμένα.

Είναι περίεργα αυτές τις μέρες που είναι Χριστούγεννα. Έχουμε την χαρά μας για το μωράκι μας, αλλά υπάρχει δυσκολία και δεν θέλουμε να δυσκολεύονται και τα παιδιά μας…», λέει συγκινημένη η 42χρονη μητέρα.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν είτε με τρόφιμα, είτε με κάποιο χρηματικό ποσό την οικογένεια, μπορούν να επικοινωνούν με την κα Σταμνιώτη στο τηλ. 6907659505.

ΤΟ ΙΒΑΝ του  τραπεζικού  λογαριασμού  της οικογένειας στην Εθνική Τράπεζα είναι το εξής: GR 8701103280000032861324997.

Όλη η επικαιρότητα