Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Έφτασαν στις φυλακές οι καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση

Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο προς τις φυλακές πήραν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και μεταφέρθηκαν σε κέντρα κράτησης τεσσάρων διαφορετικών σημείων της χώρας.

Σχεδόν όλοι πέρασαν από το κτήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, πριν ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους.

Νωρίτερα το απόγευμα είχαν αναχωρήσει από την ΓΑΔΑ οι κλούβες της αστυνομίας που μετέφεραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη φυλακή.

Η πρώτη κλούβα που μετέφερε 6 άτομα έφτασε στη Λαμία περίπου τις 5 το απόγευμα. Στο Τμήμα Μεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας είχε σημάνει συναγερμός και όλοι οι αστυνομικοί ήταν επί ποδός.

Κάτω από αυστηρά μέτρα οι κρατούμενοι κατέβηκαν από την κλούβα και μπήκαν στα κρατητήρια. Λίγα λεπτά αργότερα οι 3 από αυτούς αναχώρησαν για το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και οι υπόλοιποι 3 γι’ αυτό του Μαλανδρίνου.

Μετά από 2 ώρες, δηλαδή κατά τις 7 το απόγευμα έφτασε και η μεγάλη κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών, στην οποία επέβαιναν 27 μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους οι πρωτοκλασάτοι της οργάνωσης.

Στον Δομοκό η ηγετική ομάδα

Η πλειονότητα των καταδικασθέντων και δη τα διευθυντικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έφτασαν στις φυλακές Δομοκού στις 20:15, σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά που προορίζονταν για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και ήταν απομονωμένα από τους υπόλοιπους χώρους.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Νίκος Μίχος, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Νίκος Κούζηλος, ο Αντώνης Γρέγος και ακόμα 17 μέλη των ταγμάτων εφόδου μεταφέρθηκαν στις φυλακές Δομοκού.

Στις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για κορωνοϊό και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα έχουν καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ ορισμένοι θα προαυλίζονται ξεχωριστά, λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ακόμα δύο μέλη ταγμάτων εφόδου μεταφέρθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου. Τα υπόλοιπα μέλη ταγμάτων εφόδου μετήχθησαν στις φυλακές Τρικάλων.

Ένα άλλο βαν της αστυνομίας μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, την πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα.

via

Όλη η επικαιρότητα