Αθλητισμός

Χρυσός ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πολωνίας

Ακούστε το άρθρο

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.35 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου και έγινε back to back πρωταθλητής.

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατάφερε να πάρει ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο 23χρονος αλτης φτάνοντας τα 8.35 μέτρα κατέγραψε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο και βρέθηκε στην πρώτη θέση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Έτσι, έγινε back to back πρωταθλητής, αφού και το 2019 είχε πάρει ξανά το χρυσό.

Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που το καταφέρνει και παράλληλα ο πρώτος που έχει στη συλλογή του δύο χρυσά μετάλλια από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Με το μετάλλιο του Τεντόγλου η χώρα μας έφτασε τα 34 στη διοργάνωση εκ των οποίων τα επτά είναι χρυσά, δεκαπέντε ασημένια και δώδεκα χάλκινα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν φανταστικός στην πρώτη του προσπάθεια καταγράφοντας άλμα 8.35 μέτρων. Μάλιστα ήταν μόλις 0.03 εκατοστά λιγότερα από το προσωπικό του και εθνικό μας ρεκόρ (8.38) καταγράφοντας την δεύτερη καλύτερη του επίδοση στον κλειστό στίβο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι δεν έκανε δεύτερη και τρίτη προσπάθεια λόγω του προβλήματος στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί, ενώ το τέταρτο άλμα του ήταν άκυρο.

Ο Τεντόγλου δεν πραγματοποίησε πέμπτο άλμα, αφού κανένας δεν τον πέρασε. Ο Μόντλερ βρέθηκε στην δεύτερη θέση αφού με άλμα 8.31μ ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά όχι και τον Έλληνα άλτη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Φινλανδός Πιούλι με άλμα στο 8.24 και εθνικό ρεκόρ.

Πηγή: sport24

Όλη η επικαιρότητα