Ηλεία

Χ. Μπακόπουλος: «Δεν έχουμε τα κρούσματα της υπόλοιπης Ελλάδας»

Ακούστε το άρθρο

Παρότι τα κρούσματα covid-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και φυσικά στην Ηλεία, ο υπεύθυνος των μονάδων ελέγχου του ΕΟΔΥ στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπακόπουλος, μας τόνισε σε χθεσινή επικοινωνία που είχαμε, ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή μας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επέστησε πάντως την προσοχή στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και για την υγεία την δική τους, αλλά για να προφυλάξουν τους συνανθρώπους τους.

Ο κ. Μπακόπουλος ανέφερε ακόμη ότι όποτε ζητηθεί από το ΕΟΔΥ να παρέμβει, αυτό γίνεται σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διάδοση αυτού του επικίνδυνου ίου.

«Τα κρούσματα που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα δεν με ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού συγκριτικά με τα κρούσματα που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, είμαστε σε χαμηλά επίπεδα. Αν εφαρμόσουμε όλοι μας πιστά τα μέτρα, πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την τωρινή. Θα καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτόν τον φονικό ιό. Πρέπει να τηρηθούν όμως απαραίτητα όλα αυτά τα μέτρα. Το μοναδικό μας όπλο είναι η μάσκα, οι αποστάσεις, η υγιεινή των χεριών μας και η αποφυγή του συγχρωτισμού. Σίγουρα η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού είναι πάρα πολύ μεγάλη στην χώρα μας, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Έχουμε lockdown στο Βέλγιο, στη Βρετανία. Έχουν κλείσει τα σύνορα στην Ολλανδία. Αλλά εμείς εδώ στην περιοχή μας, στη Δυτική Ελλάδα, πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από άλλες περιοχές, αφού τα κρούσματα δεν είναι τόσα πολλά. Να ξέρετε ότι 6-8 κρούσματα στην Ηλεία, άλλα τέσσερα στην Αιτωλοακαρνανία δεν είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός. Στην Αχαΐα από αυτά που βγάζω, τα κρούσματα που παρατηρούνται εδώ είναι πολύ λίγα. Τα περισσότερα είναι φερτά, δηλαδή είναι αυτά που έρχονται από τις γύρω περιοχές, αυτά τα οποία νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αχαΐας. Απλά στην Αχαΐα καταγράφονται. Το σύστημα υγείας στην περιοχή και γενικότερα στην Ελλάδα πιέζεται πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, στις Σέρρες, στα Γιάννενα είναι πολύ ανησυχητικό, αφού έχουνε γεμίσει τα νοσοκομεία.  Και πλέον αφού γεμίσουν εκεί τα νοσοκομεία οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε και με το lockdown το οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση. Δηλαδή να προλάβουμε την κατάρρευση του συστήματος υγείας».

«Ανταποκρινόσαστε άμεσα σε κάθε ανάγκη για εξέταση»

Σε ερώτηση αν ο ΕΟΔΥ Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματίσει να στείλει τις επόμενες ημέρες και άλλα κλιμάκια στην Ηλεία, επειδή έχει παρατηρηθεί μία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, ο κ. Μπακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όπου υπάρχει ανάγκη εμείς θα στείλουμε κλιμάκια. Όταν ειδοποιούμαστε ότι κάτι συμβαίνει, δρούμε τάχιστα και μέσα σε 4-5 ώρες το πολύ, έχουμε κάνει την παρέμβαση για να αποφύγουμε την διασπορά του ιού. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας. Και όπου προκύπτει πρόβλημα, είτε σε κάποια ομάδα, είτε σε κάποια δομή φιλοξενίας, ή σε μαγαζιά εστίασης, σε καφετέριες, σε μπαρ, σε οτιδήποτε, εμείς αμέσως κάναμε παρέμβαση και ιχνηλάτηση και κάνουμε έλεγχο σε όλο το προσωπικό. Και αυτό θα συνεχιστεί».

Όλη η επικαιρότητα