Αθλητισμός Ηλεία

Χ. Σπηλιόπουλος: Διευκρινήσεις για την φιλοξενία της Ομοσπονδίας Πάλης στην Αρχαία Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Στις 12 Οκτωβρίου ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έλαβε αίτημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την φιλοξενία  στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου μας, για το χρονικό διάστημα από 23-10-2020 έως 31-10-2020 (1 εβδομάδα), στα πλαίσια της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε διεθνείς αγώνες.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 7854/14-10-2020 έγγραφό μας προς τον πρόεδρο του «Α.Ο. Ολυμπιονίκης» κ. Σορβανή Νίκο, ζητήσαμε την αρωγή του Αθλητικού Ομίλου ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη φιλοξενία των πρωταθλητών μας από μέρους μας. Παράλληλα, τροποποιήσαμε με ενέργειές μας στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΣΚΑΗ) την διεξαγωγή του αγώνα της 3ης Αγωνιστικής Α1 ΕΣΚΑΗ Ανδρών μεταξύ Ολυμπιονίκη και ΣΕΦΑ Ανδραβίδας, μία ώρα αργότερα (21:00), ώστε το γήπεδο να είναι ελεύθερο για την πραγματοποίηση του αγώνα και να μην αναγκαστεί το ανδρικό μας τμήμα να αγωνιστεί σε άλλη έδρα.

Κατανοούμε τη δυσκολία που αντιμετώπισαν τα τμήματα βόλεϊ (δεν υπάρχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις) και μπάσκετ σχετικά με τις προπονήσεις τους για μία μόνο εβδομάδα αλλά θα ήταν αδιανόητο η Αρχαία Ολυμπία, ως μήτρα αθλητισμού, να μην δεχθεί τη φιλοξενία μιας ομοσπονδίας ενός Ολυμπιακού αθλήματος, όπως είναι η Πάλη, ένα άθλημα συνδεδεμένο άρρηκτα με τους ιδρυτικούς μύθους του Ιερού και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχείς τους χαρακτηρισμούς περί «ξεσπιτώματος» του «Α.Ο. Ολυμπιονίκης» καθώς ο Δήμος μας, για πολλά χρόνια, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειες και στη διαδρομή αυτού του Αθλητικού Ομίλου.

Χάρης Σπηλιόπουλος
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού- Πολιτισμού –Τουρισμού και Διοικητικών Θεμάτων

Όλη η επικαιρότητα