Smile WEB tv Ηλεία Ψυχαγωγία

Όλος ο Πύργος στο πλευρό του Διονύση Σαρακίνη – Αύριο ο μεγάλος τελικός του MasterChef

Ακούστε το άρθρο

Όλος ο Πύργος και η Ηλεία το βράδυ της Τετάρτης θα είναι δίπλα στον Διονύση Σαρακίνη, ο οποίος αγωνίζεται στον τελικό του MasterChef, διεκδικώντας την πρώτη θέση και φυσικά το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού.

Το να είσαι άλλωστε ο νέος MasterChef είναι μία μεγάλη διάκριση, που ανοίγει πολλές πόρτες στην καριέρα των σεφ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και ο φιναλίστ θα βγει χαμένος από αυτή την διαδικασία.

Άλλωστε όλοι οι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν σε αυτή την «γιορτή» της μαγειρικής, έχουν κερδίσει την αναγνωρισιμότητα και έχουν δείξει ότι είναι το μέλλον της Ελλάδας στο χώρο της μαγειρικής.

Ο Διονύσης Σαρακίνης που είναι γέννημα-θρέμμα του Πύργου, είναι έτοιμος λοιπόν να διεκδικήσει αύριο το τίτλο του MasteChef, έχοντας μαζί του και τις ευχές όλης της οικογένειάς του και ιδίως της μητέρας και του πατέρα του, οι οποίοι αγωνιούν, αλλά είναι σχεδόν σίγουροι ότι ο γιος τους θα τα καταφέρει και θα στεφθεί νικητής.

Η εφημερίδα «Πατρίς» βρέθηκε στο σπίτι του Διονύση Σαρακίνη και μίλησε με τους γονείς του, την κα Βασιλική και τον κο Αριστείδη, οι οποίοι όπως είναι φυσικό, θεωρούν ότι ο γιος τους έχει το ταλέντο και τα εφόδια για να κατακτήσει τον τίτλο του MasterChef.

Μάλιστα έκαναν γνωστό ότι ο Διονύσης ασχολήθηκε με την μαγειρική από πολύ μικρός, έχοντας φυσικά και το έμφυτο ταλέντο, λόγω των γονιδίων που έχει πάρει, αφού και οι γονείς του, αλλά και οι παππούδες του είχαν εστιατόριο.

«Πιστεύω ότι ο Διονύσης θα είναι ο μεγάλος νικητής»

Η μητέρα του Διονύση, Βασιλική Σαρακίνη που μας υποδέχτηκε πρώτη στο σπίτι τους, μας δήλωσε ότι φυσικά και έχει αγωνία για τον αυριανό τελικό, αλλά είναι σίγουρη ότι ο Διονύσης θα τα καταφέρει και θα στεφτεί ως ο νέος MasterChef.
«Σίγουρα έχουμε μία αγωνία για τον τελικό της Τετάρτης και νομίζω ότι ο Διονύσης αξίζει το μεγάλο βραβείο, λόγω του αγώνα που έχει κάνει μέσα στο παιχνίδι. Από μικρός του άρεσε να ασχολείται με τη μαγειρική, αλλά υπάρχει και ένα γονίδιο από τον παππού, από τη γιαγιά, από μας και γενικά από όλη την οικογένεια. Και οι γονείς μου είχαν εστιατόριο και εμείς είχαμε εστιατόριο. Ο Διονύσης έχει μεγαλώσει μέσα στην κουζίνα. Από μόνος του έκανε την επιλογή του, τελειώνοντας το σχολείο μας ενημέρωσε ότι θέλει να πάει στη σχολή μαγειρικής. Εμείς του είπαμε ότι αν το θέλει αυτό μπορεί να το κάνει. Πήγε στην Αθήνα στη σχολή μαγείρων και από κει ξεκίνησε η πορεία του. Έχει δουλέψει σε πολύ καλά εστιατόρια, σε πολύ καλά ξενοδοχεία, έχει δουλέψει και σε ιδιωτικό σκάφος στην Ισπανία, που ήταν και η τελευταία του δουλειά πριν μπει στο MasterChef. Μετά προέκυψε το MasterChef και πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα καλό διάλειμμα για το Διονύση. Αξίζει να έχει ένα καλό αποτέλεσμα».

«Δύσκολος αντίπαλος η Μαργαρίτα»

Η κα Βασιλική Σαρακίνη θεωρεί ότι η Μαργαρίτα θα είναι ένας δυνατός αντίπαλος για τον Διονύση, αλλά είναι αισιόδοξη ότι ο γιος της θα είναι ο μεγάλος νικητής.
«Τώρα στον τελικό ο Διονύσης είναι με την Μαργαρίτα, που είναι εξίσου μία πολύ καλή μαγείρισσα και θεωρώ πως θα κερδίσει ο καλύτερος. Φυσικά για μας ο καλύτερος είναι ο Διονύσης, δεν το συζητάμε αυτό. Από κει και πέρα είναι θέμα τύχης».

«Είναι πολύ καλός στη δουλειά του και συνεπέστατος»

Στην κουβέντα μας μπαίνει και ο πατέρας του Διονύση ο κος Αριστείδης Σαρακίνης που εμφανώς συγκινημένος τονίζει.

«Εγώ πιστεύω για τον τελικό, με ότι έχουμε δει έως τώρα, ότι ο Διονύσης παίζει πολύ δυνατά για την πρώτη θέση. Γιατί είναι πολύ καλός στη δουλειά του, είναι γρήγορος, είναι συνεπέστατος, όχι απλά συνεπής, στην κάθε εταιρεία που δουλεύει. Και 40 πυρετό να έχει θα πάει για δουλειά. Για αυτό και δεν έχει μείνει ποτέ από δουλειά, αφού ακόμα και όταν ήταν στη σχολή, από τον δεύτερο χρόνο δούλευε. Και αυτό είναι στα συν του».

«Η επαγγελματική του πορεία είναι πάρα πολύ καλή»

Στην κουβέντα παρεμβαίνει και πάλι η μητέρα του που αναφέρει βασικούς σταθμούς της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του Διονύση .

«Έχει δουλέψει στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, στο Grand Resort στο Λαγονήσι, στο Πασαλιμάνι σε πολύ καλά εστιατόρια, επίσης στο Κολωνάκι. Δηλαδή η επαγγελματική του πορεία είναι πάρα πολύ καλή σε όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύει».

«Είναι χαμηλών τόνων και θα συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν»

Τι θα γίνει αν ο Διονύσης είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef; Θα τον επηρεάσει αυτό; Η μητέρα του απάντα ξεκάθαρα.

«Νομίζω ότι ο Διονύσης είναι τόσο χαμηλών τόνων που δεν θα το επηρεάσει ιδιαίτερα. Δηλαδή να σκεφτεί εγωιστικά και να πει είμαι ο MasterChef. Νομίζω ότι θα συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν. Τώρα φυσικά θα ανοιχτούν περισσότερες πόρτες».

«Το έπαθλο θα βοηθήσει στα επόμενα επαγγελματικά βήματα»

Για το χρηματικό έπαθλο ο πατέρας του Διονύση τονίζει ότι είναι αρκετά σεβαστό και ότι μπορεί να τον βοηθήσει στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

«Το χρηματικό ποσό που θα κερδίσει ο νικητής είναι ένα σεβαστό ποσό. Με ώριμη σκέψη και με καλές επιλογές στο άμεσο μέλλον μπορεί να δημιουργήσει μία επιχείρηση δική του. Δεν φτάνουν βέβαια τα λεφτά αυτά, αλλά για ξεκίνημα είναι ένα ικανοποιητικό ποσό».

Στην ερώτησή μας αν λόγω των συνθηκών που υπάρχουν αξίζει αυτή την περίοδο μία επένδυση στο χώρο της εστίασης ο κος Σαρακίνης δηλώνει ξεκάθαρα.

«Φυσικά γιατί όταν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, μπορεί να μη βγάλεις 10, αλλά θα βγάλεις 8. Να μην έχεις δουλειά όταν είσαι τόσο καλός, είναι κομμάτι δύσκολο. Τη σημερινή εποχή που ο κόσμος έχει ανεβάσει το επίπεδο διατροφής του και ξέρει να ξεχωρίζει το καλό με το άσχημο. Έχω αυτή την άποψη».

Η πιο μεγάλη αγωνία

Τώρα σε ποιο επεισόδιο είχαν μεγαλύτερη αγωνία; Η μητέρα του τονίζει πρώτη.
«Στα πρώτα επεισόδια που ξεκίνησαν τα παιδιά, ήταν γεγονός ότι η αγωνία μας ήταν πολύ μεγάλη. Δεν μπορεί να την καταλάβει κάποιος που δεν έχει το ενδιαφέρον που είχαμε εμείς. Δεν υπάρχουν λόγια να το εξηγήσω αυτό. Δηλαδή το πόσο έντονα συναισθήματα υπάρχουν. Από την δική του πλευρά ο κος Αριστείδης συμπληρώνει. «Αγωνία είχαμε και από πριν, αλλά το ζενίθ είναι τώρα, έως και την Τετάρτη το βράδυ, που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

«Τον Διονύση τον υποστηρίζει όλος ο Πύργος»

Και η κουβέντα μας τελειώνει με τη μητέρα του την κυρία Βασιλική να μας τονίζει ότι όλος ο Πύργος είναι μαζί με το Διονύση για τη μεγάλη νίκη.

«Τον Διονύση τον υποστηρίζει όλος ο Πύργος, το βλέπουμε αυτό όταν βγαίνουμε έξω, τον αγαπάνε όλοι και συνέχεια μας ρωτούν. Και φυσικά και ο Διονύσης αγαπάει τον Πύργο και την πόλη μας…».

Στην τελική ευθεία το MasterChef 5

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το MasterChef 5, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία του μεγάλου τελικού με μονομαχίες ανάμεσα στους δύο φιναλίστ, τον Διονύση Σαρακίνη και την Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

Μετά από πολλές μαγειρικές μάχες, απογοητεύσεις, χαρές, αστοχίες και επιτυχίες, οι δύο παίκτες κατάφεραν να επικρατήσουν και, έτσι, διεκδικούν το χρυσό έπαθλο των 50.000 ευρώ και τον τίτλο του επόμενου Έλληνα ή της επόμενης Ελληνίδας MasterChef.

Η διαδικασία του μεγάλου τελικού περιλαμβάνει πολλές δοκιμασίες για τους δύο φιναλίστ. Μέσα από αυτές, οι παίκτες θα συγκεντρώσουν βαθμούς, οι οποίοι θα συμψηφιστούν στην τελευταία αναμέτρηση.

Ο πολυαναμενόμενος τελικός του MasterChef 5 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, στις 21:00 στο Star, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί σε live μετάδοση.

Όλη η επικαιρότητα