Ηλεία

Αμαλιάδα: Απεβίωσε ο Γεώργιος Μανωλόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε το απόγευμα του Σαββάτου (νοσηλευόμενος στο «Υγεία» Αθηνών)  σε ηλικία 80 ετών ο  Γεώργιος Μανωλόπουλος , ο πολιτικός μηχανικός που προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο του τόσο και ως αυτοδιοικητικός άνδρας δεδομένου ότι διετέλεσε και Νομαρχιακός σύμβουλος .

Ο αείμνηστος Γιώργος Μανωλόπουλος σπούδασε και αποφοίτησε στην Γερμανία (T. H Darmstadt).Το 1967 ίδρυσε τεχνικό γραφείο  στην Αμαλιάδα…

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε επί του αντικειμένου σε γραφεία μελετών και κατασκευών. Κορύφωσε την επιχείρηση μέσα στην δεκαετία του ‘90 απαριθμώντας περίπου  πέντε χιλιάδες άδειες (κατοικίες, ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτήρια) και αρκετά δημόσια έργα, τόσο στο νομό Ηλείας όσο και σε άλλα αστικά κέντρα όπως Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Η αφοσίωση του στην δουλειά του και η συνεχής επιμόρφωση,  έκαναν γρήγορα γνωστό το όνομά του.

Τα τελευταία χρόνια στην επιχείρηση τον διαδέχθηκαν οι τρεις γιοί του Αλέξης, Θωμάς και Μάρκος, ενώ ο Γεώργιος ήταν επίτιμος πρόεδρος της Α& Μ. Μανωλόπουλος. Ο Γεώργιος Μανωλόπουλος ίδρυσε στον Σύλλογο Μηχανικών Αμαλιάδας και υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος την Δευτέρα στις 4 το απόγευμα. Η σορός του θα βρίσκεται στον ναό από τις 3 το μεσημέρι.

Η ταφή θα γίνει από το νεκροταφείο Καλλίτσα.

Η εφ. «Πατρίς» και το patrisnews.com, εκφράζουν τα θερμά της συλλυπητήρια  στην οικογένεια του θανόντος.

Όλη η επικαιρότητα