Εκπαίδευση

Συνεχίζεται η κατάληψη στο 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στον Ηλείο Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη απευθύνουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας, οι οποίοι από προχθές έχουν κάνει κατάληψη στο σχολείο τους διαμαρτυρόμενοι για τις ‘αλλαγές’ της τελευταίας στιγμής αναφορικά με τα ισχύοντα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι μαθητές καλούν τον Υφυπουργό για να τους ακούσει και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί κλίμα αβεβαιότητας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, από τις αποφάσεις που λαμβάνονται ενόσω είναι σε εξέλιξη η σχολική χρονιά και κατ’ επέκταση η προετοιμασία τους.

Ξεσηκωμός από τους μαθητές σε 1ο και 2ο Λύκειο Αμαλιάδας

Αγώνας διαρκείας

Υποστηρίζουν δε, ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις τάξεις τους εάν δεν βρεθεί λύση, καθώς διακυβεύεται το μέλλον τους και όπως αναφέρουν και στο πανό που ανάρτησαν: «Όχι άλλη ρώσικη ρουλέτα στην πλάτη μας».

Το βασικό αίτημα των μαθητών είναι να μην καταργηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις στο πλαίσιο των Πανελλαδικών. Ειδικότερα, μέχρι τώρα αυτό που ίσχυε ήταν ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε περίπτωση ασθένειας σε κάποιο μάθημα είχαν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε επαναληπτικές εξετάσεις που γινόντουσαν μετά το πέρας των κανονικών εξετάσεων.

Αυτό όμως αλλάζει, παύει να ισχύει αυτή η ρύθμιση και τα παιδιά εάν αρρωστήσουν ‘τιμωρούνται’ και αντί για επαναληπτικές εξετάσεις θα κληθούν, ακόμη και για ένα ‘χαμένο’ μάθημα να επανέλθουν μετά από ένα χρόνο για να λάβουν εκ νέου μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόπωση, χάσιμο χρόνου, επιπλέον χρήματα για φροντιστήρια και προετοιμασία και κυρίως… επιβάρυνση της ψυχολογίας τους.

Στα αιτήματα συμπεριλαμβάνεται και η αλλαγή που προωθήθηκε για τις φετινές εξετάσεις , βάσει της οποίας οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα διεξαχθούν φέτος πριν τις Πανελλαδικές, οι οποίες δρομολογούνται να ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου. Κάτι που βρίσκει αντίθετους τους μαθητές, αφού όπως λένε θα τους ανακόψει την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές και ταυτόχρονα θα έχει και αντίκτυπο στη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν στα απολυτήριά τους.

Γι’ αυτό και ζητούν λύσεις, εδώ και τώρα…

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα