Categories: Αθλητισμός

1ο Olympia Rally: Ξεκίνησε… για να καθιερωθεί!

Share

Στόχος η ανάπτυξη στην περιοχή του εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και του αθλητικού τουρισμού!

Στηριζόμενο στην εμπειρία της ομάδας του Off Road Team σε συνεργασία με την ΑΟΛΜΟ (Αθλητική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλέτας) και με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, με στόχο να μείνει και να καθιερωθεί ως ένας θεσμός , που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτή την δύσκολη περίοδο, το 1ο Olympia Rally.

Πρόκειται για έναν νέο αγώνα, μια νέα περιπέτεια, όπου 45 αναβάτες Rally από όλο τον κόσμο, θα οργώσουν τα βουνά της Πελοποννήσου για 5 αγωνιστικές ημέρες! Στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί, αλλά και Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι αλλά και δύο Έλληνες αναβάτες, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης και ο Μιχάλης Πελούσης, οι οποίοι και θα απολαύσουν 1500 χωμάτινα χιλιόμετρα στον Νομό Ηλείας, αλλά και στην Αχαΐα, την Αρκαδία και στην Μεσσηνία.

Η 1η αγωνιστική ημέρα, που ήταν μικρή σε χιλιόμετρα μόλις 90km, περιελάμβανε την διαδρομή από το Φράγμα του Αλφιού προς Σαμικό, Καϊάφα, Σμέρνα, Βρίνα, για να τερματίσουν στην Κρέσταινα, στο εστιατόριο Θυμάρι.

Τι δήλωσαν οι διοργανωτές:

ΧΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ(Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Ολυμπιακών Σχέσεων, Δημ. Αρχ. Ολυμπίας):

«Ο Δημ. Αρχ. Ολυμπίας και η πόλη της Ολυμπίας, φιλοξενεί σε όλο το φάσμα του, έναν διεθνή αγώνα μοτοσυκλέτας, ο οποίος σηματοδοτεί και την έναρξη των εκδηλώσεων που έχουμε σχεδιάσει και προγραμματίσει, αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σιγά – σιγά μας απελευθερώνουν, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

Στόχος μας είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, να επιτευχθεί μια ανάπτυξη στον τόπο, και το κυριότερο να αφήσει ένα αποτύπωμα στον συμμετέχοντα της εκδήλωσης , αλλά και στον τουρίστα η τον περιηγητή που θα περάσει από εδώ, για να δει αυτές!

Ένα τέτοιο αποτύπωμα, που θα μπορεί να γυρίσει πίσω στο μέρος του, που να λέει ότι η Αρχ. Ολυμπία δεν είναι μόνο ένα μέρος που θα απολαύσει κάποιος το Μουσείο η το βράδυ μια εκδήλωση , αλλά θα απολαύσει και τις φοβερές τοποθεσίες που έχει, όλος ο Δήμος της Αρχ. Ολυμπίας. Ο

Δημ. Αρχ. Ολυμπίας δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, και θέλουμε ως δημοτική αρχή να τον αναπτύξουμε , ώστε να δίνουμε τη δυνατότητα στον κάτοικο της Αρχ. Ολυμπίας, τον Ηλείο πολίτη, τον επισκέπτη και τον τουρίστα να απολαμβάνει τις διάφορες δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, που να του δίνει την δυνατότητα, να περνάει καλά»!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Οργανωτής «OLYMPIA RALLY»)!

«Ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε στην περιοχή ένα νέο θεσμό, έναν νέο αγώνα που έχει να κάνει με τον εναλλακτικό τουρισμό, και τον αθλητικό τουρισμό , ώστε να μείνει και να καθιερωθεί γιατί το αξίζει!

Στόχος μας είναι να παγιώσουμε έναν τέτοιο αγώνα, έναν πολυήμερο αγώνα (5 – 6 ημερών), ενώ οι αθλητές, οι ομάδες, οι συνεργάτες , οι τεχνικοί και οι συγγενείς των αναβατών, να έρχονται για 10 – 15 ημέρες, και απολαμβάνουν τις ομορφιές της περιοχής!

Εμείς θέλουμε λοιπόν να τον καθιερώσουμε σε μια εποχή τουριστική, ώστε να βοηθάμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, σε ημερομηνίες που δεν έχει τόσο πολύ τουρισμό, και φυσικά να καθιερωθεί αυτή η εναλλακτική μορφή τουρισμού, και να έρχονται αναβάτες από όλο τον κόσμο(150 – 200), και όχι μόνο την Ευρώπη, ώστε να γεμίζει ζωή και ψυχή το μέρος!

Ευχαριστούμε την περιοχή σας για την φιλοξενία και την καλή διάθεση, τους υποσχόμαστε ότι είμαστε εδώ για καλό, όχι να τους ενοχλούμε, να δείξουν κατανόηση, περιορίζοντας τις μετακινήσεις με τα αγροτικά όσο μπορούν, και να μην τα παρκάρουν στη μέση των δρόμων, αλλά στα κτήματά τους, έως το ερχόμενο Σάββατο, διευκολύνοντας και εμάς στο έργο μας! Και να ξέρουν ότι αυτό που γίνεται εδώ, είναι για το καλό όχι μόνο της Αρχ. Ολυμπίας, αλλά ολόκληρου του Ν. Ηλείας»!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ(Πρόεδρος ΑΟΛΜΟ):

«Η λέσχη μας συμμετέχει ενεργά μαζί με τη βοήθεια του Δημ. Αρχ. Ολυμπίας, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε έναν θεσμό που λέγεται, «OLYMPIA RALLY»! Φιλοδοξώντας να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και να μεγαλώσει, ώστε να γίνει θεσμός! Στα πλάνα μας μάλιστα, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, έχουμε τη διοργάνωση ενός Παγκόσμιου ENDOYRO, όμως λόγω της πανδημίας ακόμα όλα είναι ρευστά! Σκοπός μας με αυτού τους αγώνες, είναι η τόνωση της αγοράς, αλλά και της ψυχολογίας μας, μετά από αυτή τη μακρά καραντίνα, ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα! Είναι γεγονός ότι μας έχει λείψει πολύ ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, γιατί όχι μόνο τον αγαπάμε , αλλά παλιά ήμασταν και αναβάτες»!