Lifestyle

10 celebrities που φλέρταραν με την ανορεξία

Ακούστε το άρθρο

Από την Αντζελίνα Τζολί μέχρι τη Ζέτα Δούκα, κι από την Αμάλ Κλούνεϊ μέχρι την ΄Αβα Γαλανοπούλου.

Πέντε Ελληνίδες και πέντε ξένες διασημότητες από το χώρο της σόου -μπιζ που έχουν πολεμήσει με τη νευρική ανορεξία. Δέκα περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα – το οποίο ήρθε στο προσκήνιο με τον πιο οδυνηρό τρόπο με την απώλεια της Νανάς Καραγιάννη σε ηλικία μόλις 38 ετών – είναι πολύ πιο σύνθετο απ’ ότι μπορεί να νομίσει κανείς.

 

Ζέτα Δούκα

Ενα μεγάλο αγώνα έδωσε με τη νευρική ανορεξία η Ζέτα Δούκα.«Έπασχα για πολλά χρόνια από νευρική ανορεξία. Από τα 15 μου μέχρι και τα 26. Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία σε σχέση με τον εαυτό μου και τη ζωή μου. Δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και, αν δεν ήμουν προικισμένη και τυχερή που έχω δυνατό οργανισμό, η νευρική ανορεξία θα μπορούσε να μου αφήσει ανεπανόρθωτες ζημιές, ακόμα και να μου στοιχίσει την ίδια μου τη ζωή», έχει πει στο People. Ο αγώνας της αυτής της έδωσε το έναυσμα να δημιουργήσει το 2007 την ΑΝΑΣΑ, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

 

Αβα Γαλανοπούλου 

Η Αβα Γαλανοπούλου είχε σοκάρει πριν από λίγους μήνες μιλώντας για την πάλη της με τη νευρική ανορεξία παράλληλα με μια μεγάλη δυσκολία στα προσωπικά της. «Περνάω ένα Γολγοθά προσπαθώντας να δικαιωθώ, αλλά ευτυχώς έχω πλάι μου τους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου, που είναι το παν για εμένα. Αν δεν τους είχα, δεν ξέρω τι θα έκανα!» είχε πει σε συνέντευξή της. Η Άβα Γαλανοπούλου είχε αδυνατίσει πολύ μετά από την προσωπική περιπέτεια που πέρασε με τον πρώην σύντροφό της. «Αρκεί να περάσεις μια δύσκολη φάση στη ζωή σου, για να νιώσεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν», είχε εξομολογηθεί. «Το έψαξα για νευρική ανορεξία. Αλλά όχι, εντάξει, παίρνω βιταμίνες, πάω σε γιατρό», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή της.

 

Ολυμπία Χοψονίδου

Οταν συμπλήρωνε την αίτηση για να συμμετάσχει στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς ζύγιζε 60 κιλά. Τη βραδιά της στέψης της ως η ωραιότερη Ελληνίδα έφτασε να ζυγίζει 50-51 κιλά. «Ναι, αληθεύει», έχει πει η Ολυμπία Χοψονίδου. «Ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά προσπάθησα να κλείσω το στόμα μου και να μην τρώω τίποτα. Είχα μπει στη διαδικασία της εξαντλητικής δίαιτας. Έφτασα να χάσω 9 κιλά σε χρόνο ρεκόρ. Σίγουρα ήμουν στα πρόθυρα της ανορεξίας. Ήμουν πολύ αδύνατη και, όπως ήταν επόμενο, ο οργανισμός είχε εξασθενήσει πολύ από την απότομη απώλεια βάρους. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο δεν καταλάβαινα ότι έκανα κακό στον εαυτό μου. Μου άρεσε αυτό που έβλεπα στον καθρέφτη μου», λέει.  Οι γονείς της την στήριξαν και σήμερα έχει δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

Ελενα Τσαβαλιά

Ενα ελαφρύ στάδιο νευρικής ανορεξίας έχει περάσει η Ελενα Τσαβαλιά όπως η ίδια έχει δηλώσει μετά την εγκυμοσύνη της.«Πέρασα κάποια στιγμή από το στάδιο της ανορεξίας. Αυτό συνέβη αμέσως μετά την εγκυμοσύνη μου από το άγχος να επανέλθει το σώμα μου, ακριβώς όπως ήταν πριν.Στους τρεις μήνες μετά τη γέννα ήμουν πάλι 49 κιλά αλλά το σώμα θέλει γύρω στον έναν χρόνο για να “μαζέψει”. Και εκεί κάπου το έχασα. Έτρωγα όλη τη μέρα μισή σαλάτα και έπινα καφέδες.Άρχισαν να μου το λένε οι γύρω μου: “Δεν ξέρουμε τι βλέπεις εσύ στον καθρέφτη σου αλλά δεν είναι ωραίο αυτό που βλέπεις…” Όταν το παρατήρησα πιο προσεχτικά, κατάλαβα πως είχαν δίκιο» (follow me).

 

Αμάλ Κλούνεϊ 

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αμάλ Κλούνεϊ έχει εμφανιστεί ανησυχητικά αδύνατη πυροδοτώντας φήμες που τη θέλουν να πάσχει από νευρική ανορεξία. Αποστεωμένη και πιο αδύνατρη από ποτέ, η Αμάλ Κλούνεϊ είχε εμφανιστεί, μεταξύ άλλων τον περασμένο Ιανουάριο στο αεροδρόμιο Heathrow για να υποδεχτεί τον έκπτωτο πρόεδρο των Μαλδίβων Mohamed Nasheed. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα, μάλιστα που ανέφεραν πως μαζί με το σύζυγό της, Τζορτζ Κλούνεϊ είχαν καταφύγει στις εξωσωματικές προκειμένου να συλλάβει παιδί εξαιτίας της αδυνατισμένης Αμάλ.

 

Αντζελίνα Τζολί

Εχει φτάσει 35 κιλά η Αντζελίνα Τζολί; Δεν είναι λίγες οι φορές που η πρώην κυρία Μπραντ Πιτ και μητέρα 6 παιδιών έχει προκαλέσει κύματα ανησυχίας παγκοσμίως με τις εμφανίσεις της. Μεταξύ αυτών, τον Ιανουάριο του 2016 στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές της οικογένειας στην Ταϊλάνδη όπου η Αντζελίνα, δεν φόρεσε μαγιό, αλλά ένα μαύρο φόρεμα το οποίο δεν έβγαλε ποτέ. Μάλιστα με το φόρεμα βούτηξε στη θάλασσα. Αυτή η εμφάνιση της σταρ είχε πυροδοτήσει και πάλι τις φήμες για διατροφικές διαταραχές, καθώς ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν πως δεν έβγαλε το φόρεμα της για να μην δείξει στους παπαράτσι το πολύ αδυνατισμένο της σώμα.

 

Βικτόρια Μπέκαμ

To πρώην Spice Girl, Βικτόρια Μπέκαμ, έχει παραδεχτεί στο βιβλίο της Learning to Fly ότι φλέρταρε με την ανορεξία για πολλά χρόνια.

 

Κιρα Νάιτλι

Αν και έχει διαψεύσει κατά το παρελθόν φήμες περί νευρικής ανορεξίας, πάρα πολλές φορές η Κίρα Νάιτλι έχει εμφανιστεί με… σκελετωμένο look, ενισχύοντας την εύθραυστη εικόνα της. Σ’ αυτο συνηγορούν τα μαλλιά της που είναι πολλές φορές πιασμένα πίσω και τα φορέματα που αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους ή αγκαλιάζουν την κοκαλιάρική της σιλουέτα. Δεν προκάλεσε καθόλου έκπληξη ότι τρεις μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, με τον Τζέιμς Ράιτον το καλοκαίρι του 2015, η Κιρα Νάιτλι φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Elle και το σώμα της ξαναβρέθηκε στα στάνταρ που το γνωρίζαμε: Αδύνατη όσο ποτέ!

 

Τόρι Σπέλινγκ

Η Τόρι Σπέλινγκ έχει περάσει μεγάλες περιόδους της ζωής της που πραγματικά βρισκόταν στα όρια της ανορεξίας. Μια απ’ αυτές ήταν το 2014 όταν αντιμετώπιζε προβλήματα με τις απιστίες του συζύγου της, Ντιν Μακ Ντερμότ. Νοσηλεύτηκε για 6 μέρες στο νοσοκομείο κι η εμφάνισή της θύμιζε … σκιά του εαυτού της.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα