Κινηματογράφος

10 διασκεδαστικές ταινίες για να δεις μόνος στο σπίτι

Ακούστε το άρθρο

Το σινεμά έχει την Τέχνη να προκαλεί ένα σωρό συναισθήματα κάποιες φορές «μαύρα», άλλες χαρούμενα.

Οι παρακάτω ταινίες αυξάνουν σημαντικά την έκκριση χαρούμενων ορμονών στον εγκέφαλο, είναι καλογυρισμένες και ό,τι πρέπει για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου εκείνο το βράδυ που ξέμεινες μοναχός στο σπίτι και είχες τις μαύρες σου.

School of Rock (2003)

Ένας άνεργος ροκάς αντικαθιστά στα κρυφά το συγκάτοικό του στη θέση του αναπληρωτή δάσκαλου σε σχολείο πλουσίων και φέρνει τα πάνω κάτω δημιουργώντας ροκ μπάντα με τους μικρούς μαθητές. Ροκιές, γέλιο και ο απίστευτος Τζακ Μπλακ στον απόλυτο ρόλο της καριέρας του.

Rushmore (1998)

Ο πάντα αισιόδοξος Ουές Άντερσον σε μια από τις πρώτες του ταινίες όπου σύστησε στο κοινό την ιδιαίτερη, κωμική και πρωτότυπη ματιά του. Υπέροχο το καστ με τους απολαυστικούς Μπιλ Μάρεϊ και Τζέισον Σουόρτσμαν.

Shakespeare in Love (1998)

Μια κωμωδία για την μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που ειπώθηκε, πανέξυπνη σεναριακά και απολαυστική οπτικά, ο οσκαρικός «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» είναι η απόλυτη ιστορική feelgood ταινία των τελευταίων δεκαετιών.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη της σειράς, όμως καταφέρνει να σε βάλει αμέσως στον μαγικό κόσμο των βιβλίων της Ρόουλινγκ και ιδιαίτερα στο μοναδικό ταξίδι του – άπειρου προς το παρόν – μάγου Χάρι, πριν αυτό «σκοτεινιάσει» για τα καλά στις επόμενες ταινίες.

Ocean’s Eleven (2001)

Ένα all star cast, μια άψογα στημένη ληστεία, απολαυστική σκηνοθεσία και σενάριο δια χειρός Στήβεν Σόντερμπεργκ και… το εμπορικό σινεμά του Χόλυγουντ στα καλύτερά του. Εξίσου ευχάριστα και τα σήκουελ.

Matilda (1995)

Η Ματίλντα μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον ηλιθίων κι εσύ γίνεσαι ξανά παιδί και ταξιδεύεις στον όμορφο κόσμο του βιβλίου του Ροάλντ Νταλ, ο οποίος μεταφέρθηκε υποδειγματικά στην μεγάλη οθόνη από τον Ντάνι Ντε Βίτο.

Θεέ μου, τι σου Κάναμε; (2014)

Ολίγον τι παλιομοδίτηκη όμως άκρως πετυχημένη εμπορική γαλλική κωμωδία η οποία χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας φέρνει άψογα εις πέρας την αποστολή της: να σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων.

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Στην Αμερική του 1971, ένας δημοσιογράφος και ένας δικηγόρος έρχονται στο Λας Βέγκας για να καλύψουν έναν αγώνα αυτοκινήτων, δοκιμάζουν ναρκωτικά και σε παρασέρνουν σε ένα απίστευτο σινεφίλ και διασκεδαστικό τριπάρισμα που όμοιό του δεν έχεις ξαναζήσει.

Singing in the Rain (1952)

Ένα θρυλικό κινηματογραφικό μιούζικαλ με μαγευτικές μελωδίες, υπέροχα τραγούδια και ευχάριστες ερμηνείες. Παράλληλα η καλύτερη απόδειξη πως ένα απλό σενάριο και μικρό μπάτζετ μπορούν να φτιάξουν αριστουργήματα.

Ας Περιμένουν οι Γυναίκες (1998)

Κλείνουμε τη λίστα με μια από τις πιο ιδιαίτερες, όμορφες, αστείες και πρωτότυπες road movies του ελληνικού σινεμά. Τρεις μπατζανάκηδες, καθ’ οδόν για τη Θάσο, απολαυστικοί πρωταγωνιστές, ξεκαρδιστικές ατάκες και σουρεάλ σινεμά δια χειρός του αξέχαστου Σταύρου Τσιώλη.

via

Όλη η επικαιρότητα