Σπίτι & Διακόσμηση

10 γωνίες διαλογισμού που θα σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις τη δική σου

Ακούστε το άρθρο

Σε πολλές πράξεις στην καθημερινότητά μας, χρειάζεται να μπαίνουμε σε ένα πλαίσιο για να τις απολαμβάνουμε στο φουλ. Όπως θες μια ωραία κούπα για να μετατρέψεις τον πρωινό καφέ σου σε ιεροτελεστία, έτσι χρειάζεσαι και το κατάλληλο περιβάλλον για να βάλεις τον διαλογισμό στη ζωή σου. Παρακάτω θα βρεις, λοιπόν, δέκα γωνίες διαλογισμού που θα σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις το δικό σου namaste πλαίσιο.

01

Στη γωνία διαλογισμού σου είναι σημαντικό να ενσωματώσεις αντικείμενα που θυμίζουν τον σκοπό της. Από ένα διακοσμητικό αγαλματίδιο του Βούδα, μέχρι κεριά και ξύλινα αντικείμενα που σε ηρεμούν και μόνο που υπάρχουν στο οπτικό σου πεδίο.

02

Το mindfulness έχει ως επόμενο να σε κάνει να χαίρεσαι και να νιώθεις ευγνώμων για ό,τι διαθέτεις. Ακόμα και τα λίγα και τα απλά πράγματα. Με αυτή τη λογική, η γωνία διαλογισμού σου δε χρειάζεται να έχει πολλά. Μείνε minimal και κάνε την όσο πιο πρακτική γίνεται. Ένα ή δυο μαξιλάρια για να κάθεσαι και ένα χαλί σε ουδέτερους τόνους.

03

Αν πάλι είσαι maximal και έχεις ήδη αρχίσει να βλέπεις τα θετικά της πρακτικής, είναι λογικό να θες να επενδύσεις σε αυτή και να νιώθεις όσο πιο άνετα γίνεται. Δημιούργησε έναν χώρο στον οποίο να μπορείς να τοποθετήσεις όλα τα μαξιλάρια, χαλάκια, κεριά και απαραίτητα για τον διαλογισμό σου. Δώσε προσοχή στο φως, αλλά και στην προσθήκη ενός φυτού που να μπορεί να αντέξει αυτή τη συνθήκη.

04

Το boho πνεύμα και η αισθητική σου δε χρειάζεται να μένουν απ’ έξω, σε ό,τι έχει να κάνει με τον διαλογισμό σου. Παίξε με έπιπλα, υφές, μοτίβο, μίξαρε αισθητικές και υφάσματα.

05

Αν έχεις οικογένεια, ο διαλογισμός μπορεί να μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση. Επένδυσε σε ένα κάθισμα για κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο σε έναν κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού που να σας θυμίζει αυτή τη συνήθεια.

06

Γιατί να μη μπορεί να μετατραπεί η γωνία διαβάσματός σου σε γωνία που να εξυπηρετεί και τον καθημερινό σου διαλογισμό. Απλά τοποθέτησε ακόμα ένα επιδαπέδιο κάθισμα στον χώρο και μερικά διακοσμητικά που να δίνουν αυτό ακριβώς το vibe.

07

Ένας χώρος κοντά στο παράθυρο, μια σύνθεση από μαξιλάρια και ένα βοηθητικό τραπέζι με τα απαραίτητα: κεριά, αιθέρια έλαια και ένα παχύφυτο. Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο.

08

Επίσης, η γωνία διαλογισμού σου δεν είναι απαραίτητο να είναι μέσα στο σπίτι σου. Άλλωστε, το μπαλκόνι σου μπορεί να χρησιμεύσει σε διάφορους σκοπούς. Όπως στο να βρούμε το mindfulness.

09

Πολλές φορές, το μυστικό κρύβεται στην απλότητα. Δε χρειάζεται ούτε να μετακινήσεις έπιπλα, ούτε να δημιουργήσεις μια γωνία από το μηδέν. Απλώς βρες το κάθισμα που θα εκπροσωπεί τα λεπτά του διαλογισμού για εσένα και ενσωμάτωσε το στο σαλόνι σου. Δε χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα νέο comfort zone για να πεις namaste.

10

Βέβαια, αν ο χώρος σου σού το επιτρέπει και υπάρχει κάποιο δωμάτιο που δεν έχει βρει ακόμα τον “σκοπό” του, μετάτρεψέ του σε zen zone. Αποφάσισε ότι σε αυτό θα διαλογίζεσαι, θα κάνεις yoga, θα γράφεις στο ημερολόγιο ευγνωμοσύνης σου και θα κάνεις όλα τα βήματα για να μετατραπείς στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

via

Όλη η επικαιρότητα