Life

10 ρεαλιστικοί στόχοι για την νέα χρονιά

Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, σπεύδουμε να πάρουμε μερικές αποφάσεις. Βάζουμε κατευθυντήριες γραμμές για μια καλύτερη ζωή. Και, τις περισσότερες φορές, δεν πετυχαίνουμε αυτούς τους στόχους. Επειδή ίσως στοχεύουμε πολύ ψηλά, και απογοητευόμαστε.

Φέτος, λοιπόν, θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους, και ξεκινάμε ήδη δουλειά για να τους πετύχουμε. Υποσχόμαστε, συνεπώς…

…να ξυπνάμε λίγο πιο νωρίς τα πρωινά
Δέκα λεπτά, για αρχή. Αν καταφέρουμε αυτά τα δέκα λεπτά, σταδιακά, να γίνουν μισή και μία ώρα – και να ρίχνουμε και καμιά πρωινή γυμναστικούλα – ακόμα καλύτερα. Αλλά για αρχή, τα δέκα έξτρα λεπτά το πρωί είναι ό,τι πρέπει.

…να κοιμόμαστε και λίγο πιο νωρίς
Επειδή καλά τα ξενύχτια, αλλά κακό να σε καίνε τα ξενύχτια.

…να τρώμε λίγα παραπάνω φρούτα και λαχανικά
Ένα φρούτο την ημέρα, ίσως και να κάνει όντως τον γιατρό λίγο πέρα. Τα λαχανικά, από την άλλη, σίγουρα θα μας βοηθήσουν να μην χρειαζόμαστε γιατρό, με τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά τους.

…να νοιαζόμαστε λίγο περισσότερο
Να πάρουμε ένα τηλέφωνο ή να στείλουμε ένα μήνυμα σε ένα άτομο που νοιαζόμαστε, αλλά δεν μιλάμε όσο συχνά θα έπρεπε. Επειδή η ζωή είναι πολύ βαρετή χωρίς φίλους.

…να καθαρίζουμε συχνότερα
Ας πλένουμε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό. Ας μην πετάμε τα άπλυτα ρούχα στο πάτωμα. Η κατάσταση του σπιτιού μας συνδέεται άμεσα με την κατάσταση της ψυχολογίας μας, άλλωστε.

…να παραγγέλνουμε λιγότερο φαγητό από έξω
Όχι μόνο επειδή είναι ακριβό και καλό θα ήταν να προσέχουμε τα περιττά έξοδα, αλλά και επειδή – ας το παραδεχτούμε – δεν είναι και το πιο συνηθισμένο να κάνουμε ντελίβερι υγιεινό φαγητό.

…να κάνουμε μικρά διαλείμματα από τα social media
Προφανώς δεν θα κλείσουμε τα προφίλ μας, προφανώς δεν θα περιορίσουμε τον εαυτό μας σε βαθμό που θα νιώσουμε υπερβολικά πιεσμένοι και θα αντιδράσουμε. Ένα μικρό, όμως, διάλειμμα, μια μέρα την βδομάδα ας πούμε, ακούγεται αρκετά καλή ιδέα…

…να μην είμαστε κακοί άνθρωποι
Είναι κυριολεκτικά το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Απλώς δεν κάνεις άσχημα πράγματα και δεν ενοχλείς τους άλλους. Το 2020 θα κοιτάμε την δουλειά μας και δεν θα προσκαλούμε αδικαιολόγητο δράμα στη ζωή μας.

…να διαβάσουμε κάνα βιβλίο
Όχι τίποτα άλλο, αγαπάμε πολύ το διάβασμα αλλά όλο λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο. Ε, θα βρούμε χρόνο. Έστω δέκα λεπτά την μέρα, στο λεωφορείο.

…να κόψουμε το κάπνισμα
Χρειάζεται να δώσουμε ξανά λόγους για αυτό; Ας κάνουμε φέτος να είναι η χρονιά που όντως πετυχαίνουμε αυτόν τον στόχο.

via

Όλη η επικαιρότητα