Κινηματογράφος

10 ταινίες στο Netflix αποκλειστικά για τους αθεράπευτα ρομαντικούς

Ακούστε το άρθρο

Αν είσαι fan των romcoms, η παρακάτω λίστα θα σού φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.

Χάρη στο Netflix, το οποίο φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς την συλλογή του, εκτός από σειρές μπορείς φυσικά να απολαύσεις μερικές από τις καλύτερες ταινίες. Από την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος της Jane Austen, “Περηφάνια και Προκατάληψη” έως το all time classic “Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες”.

Ανακάλυψέ τες όλες στην λίστα που ακολουθεί:

The Money Pit, 1986

Ένα νεαρό ζευγάρι (Tom Hanks, Shelley Long) εργάζεται σκληρά για να επιδιορθώσει ένα ερειπωμένο σπίτι. Στο τέλος όμως εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να δουλέψουν, είναι η ίδια τους η σχέση!

Clueless, 1996

Η παρέα της Cher, της Dionne και της Tai επιστρέφει στο Netflix για να μας προσφέρει ξανά στιγμές γέλιου αλλά και ατελείωτη έμπνευση κατευθείαν από τα 90’s.

Chocolat, 2000

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Γαλλίας φτάνει μια γυναίκα, η Vianne Rocher (Juliette Binoche) με την κόρη της.

Έχοντας μία περίεργη άποψη πάνω στη σχέση ζαχαροπλαστικής και ερωτισμού θα ανοίξει μια σοκολατερί εκτοξεύοντας την λίμπιντο των κατοίκων. Η ίδια όμως έχει να αντιμετωπίσει έναν πουριτανό δήμαρχο αλλά και τις δυσκολίες ενός έρωτα με έναν περιπλανώμενο μουσικό (Johnny Depp).

How To Lose A Guy in 10 Days, 2003

Ένας διαφημιστής, ο Ben (Matthew McConaughey) βάζει στοίχημα με δύο ανταγωνίστριές του ώστε να κάνει μια γυναίκα να τον ερωτευτεί μέσα σε 10 μέρες. Αν το καταφέρει, η καμπάνια που διεκδικούν θα είναι δική του. Εκείνες όμως τον ωθούν να το προσπαθήσει με την Andy (Kate Hudson) καθώς γνωρίζουν ότι είναι μια δημοσιογράφος που έχει αναλάβει να γράψει τo άρθρο “Πώς να χάσεις ένα άντρα μέσα σε 10 ήμερες”. Τελικά ποιος από τους δύο θα επιβιώσει; Ένα από τα πιο αγαπημένα rom com υπόσχεται άφθονο γέλιο και ρομαντισμό.

Mona Lisa Smile, 2003

Η Catherine Ann Watson (Julia Roberts) είναι μία καθηγήτρια που αφήνει το αγόρι της και τη ζωή της στο Los Angeles για να διδάξει σε ένα ιδιωτικό και συντηρητικό σχολείο θηλέων. Η Watson προσπαθεί να ενθαρρύνει τις κοπέλες να ακολουθήσουν την καριέρα τους και όχι το κλασικό πρότυπο γυναίκας που επιτάσσει η κοινωνία. Θα τα καταφέρει άραγε;

Pride and Prejudice, 2005

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα σε μία επαρχιακή πόλη, η ζωή της Elisabeth Bennet και των τεσσάρων ανύπαντρων αδελφών της αναστατώνεται από τον ερχομό του Charles Bingley και του φίλου του Mr. Darsy. Σιγά σιγά αναπτύσσεται ένας έρωτας ανάμεσα στην Elisabeth και τον Mr. Darsy ο οποίος λόγω υπερηφάνειας και κοινωνικών προκαταλήψεων θα περάσει από δυσκολίες. Βασισμένο στο υπέροχο μυθιστόρημα της Jane Austen.

Up In The Air, 2009

Αντικείμενο της δουλειάς του Ryan Bingham (George Clooney) είναι να ταξιδεύει συνέχεια. Θεωρεί τις σχέσεις με άλλους καταπιεστικές γι’ αυτό τον λόγο δεν μένει ποτέ καθηλωμένος σε ένα μέρος. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσει την ιδανική γυναίκα.

Did You Hear About the Morgans? (2009)

Η Meryl (Sarah Jessica Parker) και ο Paul Morgan (Hugh Grant) είναι το απόλυτα επιτυχημένο ζευγάρι του Μανχάταν. Οι σχεδόν τέλειες ζωές τους ωστόσο κρύβουν μια μικρή αποτυχία που δεν είναι άλλη από τον γάμο τους. Όταν θα γίνουν μάρτυρες ενός φόνου και ο δολοφόνος θα τους αναζητά, για την ασφάλειά τους το FBI τους στέλνει στην εξοχή μακριά από την τεχνολογία. Έχουν ακόμη μία ευκαιρία να αναθερμάνουν την σχέση τους.

Bridget Jones’s Baby, 2016

Η αγαπημένη μας Bridget επιστρέφει ξανά και αυτή τη φορά με μία νέα μεγάλη περιπέτεια. Μετά το χωρισμό της από τον μεγαλοδικηγόρο Mark Darcy, δηλώνει ξανά “single” και βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του ιδανικού συντρόφου. Όμως, δύο ερωτικές επαφές με διαφορετικό εραστή σχεδόν σε ίδιο χρονικό διάστημα την καθιστούν έγκυο και τη διχάζουν συναισθηματικά. Τελικά ποιος είναι ο πατέρας του μωρού;

To All The Boys I’ve Loved Before, 2018

Η Lara Jean (Lana Condor) είναι μία δεκαεξάχρονη έφηβη που της αρέσει να διαβάζει ρομαντικά βιβλία όμως και μόνο στην ιδέα να μιλήσει σε ένα αγόρι την διαπερνά κρύος ιδρώτας. Έτσι, αποφασίζει να γράψει πέντε γράμματα σε πέντε αγόρια που είχε ερωτευτεί χωρίς ποτέ να τα ταχυδρομήσει. Τι γίνεται όμως όταν τα γράμματα βρουν τους παραλήπτες τους;

via

Όλη η επικαιρότητα