Γυναίκα

10 τρόποι να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

10-tropoi-na-kseperaseis-ena-xorismo.col-8.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έας χωρισμός, για όποιο λόγο κι αν έχει συμβεί, μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πόνο. Οπότε εννοείται ότι έχεις κάθε δικαίωμα να κάτσεις στον καναπέ για μερικές μέρες αγκαλιά με ένα οικογενειακό παγωτό και νιώθοντας τεράστια θλίψη. Αλλά μετά από μερικές μέρες πρέπει να κοιτάξεις μπροστά και να συνεχίσεις κανονικά τη ζωή σου.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα ώστε να καταφέρεις να βγεις γρήγορα από αυτή την άσχημη φάση.

– Συνειδητοποίησε ότι είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο.

Το τέλος μιας σχέσης είναι μεγάλη αλλαγή στη ζωή ενός ανθρώπου και την ακολουθεί μια περίοδος πένθους. Δε θα ξυπνήσεις μετά από 3 μέρες για παράδειγμα και όλα θα είναι καλά. Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος. Θα αρχίσεις να αισθάνεσαι λίγο καλύτερα μέρα με τη μέρα.

– Θα νιώθεις θυμό αλλά μην είσαι συνεχώς μέσα στη μαυρίλα και τη μελαγχολία.

Είναι πολύ πιθανό να θες να αναρτήσεις ένα μήνυμα γεμάτο μίσος στο Facebook για τον πρώην σου αλλά καλό είναι να φανείς ανώτερη και να μη το κάνεις. Μόλις περάσει ο θυμός δε θα έχεις να μετανιώσεις για τίποτα.

– Να θυμάσαι ότι οι φίλοι σου θέλουν το καλό σου αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δικό τους θέμα.

Οι φίλοι σου φυσικά έχουν κάθε καλή πρόθεση όταν αρχίζουν να κράζουν τον πρώην σου λέγοντας «Το’ξερα ότι δεν ήταν καλός για σένα!». Δεν καταλαβαίνουν οτι αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Μην εκνευρίζεσαι όμως γιατί δε βοηθάει. Απλώς αγνόησέ τους.

– Αφήστε το παρελθόν εκεί που ανήκει, δηλαδή στο παρελθόν.

Μην κάθεσαι και ακούς το «τραγούδι σας» σε επανάληψη. Δε θα βοηθήσει αλλά θα λειτουργήσει εντελώς αντίθετα και θα βουλιάξεις μέσα στη θλίψη. Διάλεξε ένα νέο τραγούδι και κάντο τον προσωπικό σου ύμνο.

– Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι θα έπρεπε, θα ήθελες ή θα μπορούσες να έχεις κάνει κάτι διαφορετικά.

Δεν μπορείς να πας πίσω στο χρόνο και να αλλάξεις πράγματα που είπες ή έκανες οπότε μη βασανίζεις τον εαυτό σου αναλογιζόμενη κάθε λεπτομέρεια, κάθε συζήτησης αναλύοντας πιθανές εκβάσεις αν είχες πει κάτι διαφορετικά ή συμπεριφερόσουν με διαφορετικό τρόπο. Το μόνο που μπορείς να καθορίσεις πλέον είναι το μέλλον οπότε επικεντρώσου σε αυτό.

– Θεωρήστε ότι η σχέση αυτή ήταν ένα δώρο.

Κάθε σχέση στην οποία εμπλεκόμαστε μας διδάσκει κάτι για τον εαυτό μας και μας κάνει καλύτερους για την επόμενη. Σκέψου πόσα έμαθες, πόσο άλλαξες και νιώσε ευγνωμοσύνη για την εμπειρία αυτή. Ήταν ένα ακόμα βήμα προς την αγάπη που πραγματικά αξίζεις.

– Σήκω και κουνήσου.

Περπάτα, γυμνάσου, χόρεψε και γενικά κάνε όποια δραστηριότητα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Με την κίνηση βοηθάς το σώμα σου να αποβάλει μερικά από τα άσχημα συναισθήματα που διαφορετικά μπορούν να γίνουν τοξικά για το σώμα σου. Απελευθέρωσε την τοξικότητα!

– Απέφυγε να μπλέξεις κατευθείαν σε άλλη σχέση.

Σε φλερτάρει ένας κούκλος και σκέφτεσαι να το προχωρήσεις; Όχι! Μια σχέση καπάκι μετά το χωρισμό δεν τελειώνει ποτέ καλά. Τη στιγμή που ακόμα πενθείς για μια απώλεια δεν είσαι σε θέση να γνωρίσεις κάποιον καινούργιο. Το πιθανότερο είναι ότι προσπαθείς απλώς να αντικαταστήσεις αυτό που σου λείπει. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι πριν να είσαι πραγματικά έτοιμος να ξεκινήσεις μια νέα σχέση.

– Επικεντρώσου στο να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Δώσε στον εαυτό σου ότι χρειάζεται ώστε να νιώσεις αγαπητός και χαρούμενος. Βγες με τους φίλους σου, πήγαινε μια βόλτα, γράψε στο ημερολόγιό σου, χόρεψε, δες μια κωμωδία, σκέψου το μέλλον σου και γενικά κάνε ότι θα σε κάνει να νιώσεις καλά.

– Δείξε εμπιστοσύνη και άστον να φύγει.

Αυτό είναι σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνεις αλλά είναι ταυτόχρονα και το καλύτερο. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αλλά αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Αν γυρίσει πίσω είναι δικός σου. Είναι αλήθεια και συχνά οι χωρισμοί είναι προσωρινοί. Αλλά αυτό μπορεί να δουλέψει μόνο αν πραγματικά αποδεσμευτείς.

Πάρε το χρόνο σου και επικεντρώσου στον εαυτό σου ώστε να είσαι όσο περισσότερο ΕΣΥ γίνεται. Όταν αργότερα εμφανιστεί η ευκαιρία για ένα νέο έρωτα ή μια επανασύνδεση θα είσαι πανέτοιμη ώστε να δημιουργήσεις κάτι μαγικό!

Πηγή: womantoc.gr

Όλη η επικαιρότητα