Ηλεία

10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου – Δημοτικό Σχολείο Πρασίνου: Στην Δικαιοσύνη το επόμενο βήμα των γονέων που διαμαρτύρονται

Για δεύτερη μέρα παρέμεινε με «λουκέτο» το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, αφού οι γονείς παραμένουν ανυποχώρητοι και η ένταση ανάμεσα σ’ αυτούς και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φαίνεται πως κλιμακώνεται ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις που όπως φαίνεται θα φτάσουν μέχρι και τη «νομική οδό», ώστε να λυθεί το ζήτημα αξιοκρατικά από τη δικαιοσύνη.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη φαίνεται πως προέκυψε ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία γονέων με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, όπου τέθηκαν όλες οι λεπτομέρειες όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και έχουν ενοχλήσει έντονα τους γονείς των παιδιών του 10ου Δημοτικού Πύργου και του Πρασίνου. Αφορμή για αυτή την έντονη ενόχλησή τους στάθηκε η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μετακινήσει παιδιά των Ρομά από το Δημοτικό Φιλοθέης στα δυο προαναφερθέντα σχολεία.

Η κίνηση αυτή με τη μεταφορά, σε συνάρτηση με την κακή αντιμετώπιση των γονιών –όπως οι ίδιοι αναφέρουν– από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τις τελευταίες ημέρες, αποτέλεσαν «τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Μέσα από τη συνάντηση με το σύλλογο, κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση να κινηθούν διαμέσου της νομικής οδού προκειμένου να λύσει η δικαιοσύνη το πρόβλημα και να μην υπάρξει συμβιβασμός με την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που όπως λένε αδικεί κατάφορα τα δυο σχολεία μιας και με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ίσος καταμερισμός των παιδιών των Ρομά προς όλες τις σχολικές μονάδες τις πόλεις, όπως θα έπρεπε.

«Μέχρι το τέλος!»

Αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους και να φτάσουν ακόμα και μέχρι τον Εισαγγελέα προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα της απόφασης και αν πραγματικά έχει ελεγχθεί από κάποιο αρμόδιο όργανο πριν παρθεί, είναι οι γονείς των παιδιών του 10ου Δημοτικού Πύργου και του Δημοτικού του Πρασίνου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Πύργου Διονυσία Γεωργακοπούλου, αναφέρθηκε σχετικά για τη συνάντηση με το Σύλλογο  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: «Είχαμε συνάντηση για το γνωστό θέμα της συγχώνευσης του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης με το 10ο Δημοτικό Πύργου και αυτό του Πρασίνου και βλέποντας πως δεν έχουμε θετικό αποτέλεσμα όσον αφορά την αναστολή της απόφασης, αποφασίσαμε να κινηθούμε μέσω εισαγγελέα για να εξετασθεί αν είναι νόμιμη και αν έχει ελεγχθεί σωστά η απόφαση αυτή».

Από την πλευρά του, ο γονέας Σπύρος Χροναράκης εστίασε ιδιαίτερα στους λόγους της συνάντησης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τη λήξη της: «Θέσαμε όλα τα προβλήματα μας με τα σχολεία και τις συγχωνεύσεις 10ου Δημοτικού και του Δημοτικού Πρασίνου με αυτό της Αγίας Φιλοθέης. Με ομόφωνη απόφαση θα πάμε στον Εισαγγελέα να τον ενημερώσουμε αν έχουν γίνει νόμιμες διαδικασίες περί συγχώνευσης των σχολείων αυτών».

Τέλος, για όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση με τους γονείς κατά τη διάρκεια της συνάντησης στάθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος: «Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου μας συνάντηση με γονείς του Δημοτικού Πρασίνου και του 10ου Δημοτικού Πύργου, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το διαμοιρασμό των μαθητών Ρομά στα σχολεία και με τον τρόπο κατά τον οποίο αυτός έγινε. Μας ανέφεραν τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς και τον προγραμματισμό και το πλαίσιο δράσης τους μελλοντικά. Δηλώσαμε ομόφωνη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους. Θεωρούμε ότι εκφράζουν δικαιολογημένες αντιρρήσεις και είχαμε κοινό διάλογο για το τι μέλει γενέσθαι από ‘δω και πέρα».

Όλη η επικαιρότητα