Ελλάδα

1110: Τηλ. υποστήριξη στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο του κατ’ οίκον περιορισμού λόγω της πανδημίας, δίνει, μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας 1110, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων.  

Η γραμμή ενισχύθηκε με ειδικούς επιστήμονες, ώστε να καθοδηγούν πληρέστερα τις γυναίκες και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, για την καθολική αντιμετώπιση των περιστατικών, αλλά και να ενημερώνουν ως προς τις δυνατότητες που τους παρέχει η Πολιτεία.

Κατά τη διάρκεια ισχύος του συμφώνου, οι συνεργαζόμενοι φορείς δεσμεύθηκαν για την υποχρέωση πίστης και εχεμύθειας αναφορικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων των συμβουλευομένων, των εργαζομένων στις αρμόδιες υπηρεσίες και παντός εμπλεκομένου τρίτου προσώπου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στην αυξημένη ανησυχία που προκαλεί ο περιορισμός στο σπίτι, σε όσους βιώνουν ή αισθάνονται τον κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας, τόνισε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία για άσκηση βίας στα μέλη της οικογένειας, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Για όσους αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από κακοποίηση, είτε είναι γυναίκες ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι υπάρχει βοήθεια και υποστήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η οποία πλέον διασυνδέεται με τον επίσημο μηχανισμό ανταπόκρισης της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων και την ‘Αμεση Δράση. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε ποτέ να μην νιώσει κανένας μόνος, απελπισμένος ή αβοήθητος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα