Ελλάδα

112: Τι πρέπει να κάνετε αν δεν λαμβάνετε τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα έστειλε το 112 στα κινητά των πολιτών, προκειμένου όσοι γυρίζουν από τις διακοπές να ακολουθήσουν τις συστάσεις και να πάρουν προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό.

“Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 17-08-2020
Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID -19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας” είναι το μήνυμα, που μεταδόθηκε και στα αγγλικά.

Αν διαθέτετε έξυπνο κινητό (smartphone) θα λαμβάνετε γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα, που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι να έχετε ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα ορισμένες ρυθμίσεις στα κινητά σας.

Αν δεν έχετε έξυπνο κινητό (smartphone), μπορείτε να επισκεφθτείτε την ιστοσελίδα 112.gr για να εγγραφείτε ή καλέστε το 112, προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποιήσεις με έναν από τους εξής τρόπους:

-Σύντομα μηνύματα (Short Message Service – SMS). Αν δεν διαθέτετε smartphone, μπορείτε να λαμβάνετε γραπτό μήνυμα. Ως αποστολέας του μηνύματος εμφανίζεται το 112.
-Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Θα λαμβάνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή. Ως αποστολέας του μηνύματος εμφανίζεται το 112.
-Φωνητικοί συναγερμοί. Θα δέχεστε τηλεφωνική κλήση στο κινητό ή σταθερό σας τηλέφωνο. Ως καλών θα εμφανίζεται το 112. Μόλις απαντήσετε την κλήση, θα ακούσετε φωνητικό μήνυμα, ηχογραφημένο ή μεταφρασμένο από γραπτό κείμενο.

Όλη η επικαιρότητα