Ηλεία

117 ΠΜ: Αφόρητη δυσοσμία «πνίγει» το προσωπικό της Αεροπορικής Βάσης

Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση βαίνει «προς το χειρότερο και μη ανεκτό» –Αυτοψία διενήργησε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος

Έντονη αποπνικτική ατμόσφαιρα και δυσοσμία σε καθημερινή βάση που πιθανόν να ενέχει κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού της 117ΠΜ Ανδραβίδας και του ΚΕΑΤ, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στη διοίκηση  της αεροπορικής βάσης. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο έγγραφο «παρατηρείται και διαφοροποίηση της δυσάρεστης αυτής οσμής σε σχέση με το παρελθόν, προς το χειρότερο και μη ανεκτό».

Ο διοικητής της 117 ΠΜ σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Χριστοδούλου με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος γνωστοποίησε το θέμα ζητώντας διενέργεια αυτοψίας από ειδικό  κλιμάκιο της υπηρεσίας «για τον καθολικό και αποτελεσματικό περιβαλλοντολογικό και υγειονομικό χειρισμό του εν λόγω θέματος, προκειμένου το  αίτιο  αυτού, να εντοπιστεί και να κατασταλεί».

Η «Πατρίς» αποκαλύπτει κατά αποκλειστικότητα το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  εγγράφου  ενώ θα πρέπει να σημειωθεί  ότι για την δημοσιοποίησή του ο υπογράφων έλαβε την απαραίτητη έγκριση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Τι αναφέρει το έγγραφο

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “1.Σκοπός του παρόντος εγγράφου, είναι η γνωστοποίηση ενός πιθανού περιβαλλοντολογικού προβλήματος με σαφείς προεκτάσεις στην υγιεινή & ασφάλεια στην εργασία του προσωπικού, το οποίο αντιμετωπίζουν από κοινού τόσο η 117ΠΜ όσο και το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ).

  1. Το πρόβλημα θέματος συνίσταται στην ύπαρξη έντονης και αποπνικτικής, ατμόσφαιρας (μη ορατής) στην βορειοανατολική περιοχή του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας.
  2. Συγκεκριμένα, η δυσοσμία γίνεται αντιληπτή σχεδόν καθημερινά καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ είναι εντονότερη κατά τις πρωινές (από 06:00 έως 11:00) και απογευματινές ώρες (από 16.00μμ έως 20.00μμ). Αναλόγως της έντασης του ανέμου, δύναται να επηρεάσει την μισή σχεδόν επιφάνεια του Αεροδρομίου (κινούμενη από ανατολικά προς δυτικά και νότια).
  3. Συναφώς σας αναφέρουμε ότι, η κατάσταση αυτή υφίσταται για πολλά χρόνια. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα, έχει επιδεινωθεί τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση ενώ παρατηρείται και διαφοροποίηση της δυσάρεστης αυτής οσμής σε σχέση με το παρελθόν, προς το χειρότερο και μη ανεκτό».

Και το έγγραφο καταλήγει: « αιτούμαστε την διενέργεια αυτοψίας από ειδικό  κλιμάκιο της υπηρεσίας σας για τον καθολικό και αποτελεσματικό περιβαλλοντολογικό και υγειονομικό χειρισμό του εν λόγω θέματος, προκειμένου το  αίτιο  αυτού, να εντοπιστεί και να κατασταλεί

Όλη η επικαιρότητα