Ηλεία

117 ΠΜ: Ασφάλεια σε γη και ουρανό

Ακούστε το άρθρο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..

 

“Η οδήγηση μοτοσυκλέτας δεν είναι παρά μια νοητική διεργασία. Ο εγκέφαλος του οδηγού αποφασίζει για τα πάντα, κάθε στιγμή. Τροφοδοτείται με δεδομένα, τα επεξεργάζεται και αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις. Βάσει  του  προγράμματος οδήγησης που έχει αναπτύξει ο οδηγός. Όμως, ποιός αποφάσισε για το πρόγραμμα αυτό; Ποιός καταχώρισε τα δεδομένα και τις κινήσεις που θα αποφασίζει; Ποιά γραμμή θα επιλέξει για να διαγράψει μια στροφή; Με ποιό τρόπο θα στρίψει; Τι θα κάνει με το γκάζι του στη διάρκεια της στροφής, πριν ή μετά; Πού θα κοιτάξει, πώς θα τοποθετήσει το σώμα του; Τι ψάχνει να δει κοιτώντας το δρόμο;”. Αυτά τα ερωτήματα θέτουν έμπειροι εκπαιδευτές και στα σεμινάριο που κάνουν δίνονται οι απαντήσεις. Ανάλογο σεμινάριο έγινε και στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα και δεν είναι η πρώτη φορά. Το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα του Κέντρου Ασφαλείας Πτήσεων και Εδάφους, με εκπαιδευτές της ΠΑ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των στελεχών σε θέματα ασφαλούς χειρισμού μοτοσικλέτας. Στο σεμινάριο αυτό έχει δικαίωμα συμμετοχής όλο το προσωπικό της ΠΑ που κατέχει άδεια οδήγησης μηχανοκίνητου δικύκλου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας: “Από τη Δευτέρα 01 έως και την Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε, στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, το 1ο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσικλέτας, για το έτος 2020.

Το σεμινάριο διεξήχθη υπό τη αιγίδα του Κέντρου Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους, με εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ εκπαιδεύτηκαν εννέα (9) στελέχη από την 116ΠΜ και τη ΜΥ FOB Aktion.

Τις βεβαιώσεις επέδωσε, στους εκπαιδευόμενους, ο Διοικητής της 117ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Χριστοδούλου”.

Όλη η επικαιρότητα