Ηλεία Ιστορικά

118 χρόνια εφ. «Πατρίς» – Με ανεξίτηλη τη «σφραγίδα» του ιδρυτή μας!

Ακούστε το άρθρο

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ

Ήταν Νοέμβριος του 1902 όταν ο αρχισυντάκτης της Πανελλαδικής Εφημερίδας «Ακρόπολης» Λεωνίδας Βαρουξής έπιανε στα χέρια του το πρώτο τυπωμένο φύλλο της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ».

Νωρίτερα είχε απορρίψει μια λαμπρή και εύκολη καριέρα στην Αθήνα γυρνώντας στη γενέτειρά του, προκειμένου να ζήσει το δικό του όνειρο.

Μια «φωνή της Ηλείας» για να υπερασπίζεται και να διεκδικεί πάντα προς το συμφέρον της.

Πέρασαν 118 χρόνια από τότε…

Οι σημερινές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για πανηγυρισμούς. Για τον πραγματικό αυτό άθλο που καμία άλλη ελληνική εφημερίδα δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Αφενός η πανδημία του Covid-19 έχει κυριολεκτικά ανατρέψει την ζωή μας.

Σήμερα αρχίζει ο Β’ γύρος του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»…

Η υγειονομική πανδημία  εξελίσσεται δυστυχώς και σε οικονομική πανδημία για πολλά επαγγέλματα, επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Με μετέωρα βήματα όλη η ανθρωπότητα βυθίζεται σε αυτή την πρωτόγνωρη δίνη.

Απ’ την άλλη, το κεντρικό θέμα της εφημερίδος μας σήμερα είναι δυστυχώς ένα ακόμα τροχαίο δυστύχημα.

Οι οικογενειακές τραγωδίες στο νομό μας κινδυνεύουν να γίνουν για μερικους ένα βουβό νούμερο, κάτι που για μας αποτελεί ασέβεια και ωχαδελφισμό, ουδείς απ’ το ανεπαρκές πολιτικό σύστημα της χώρας μας ουδείς απελογίθη, ουδείς εδικάσθη για το έγκλημα αυτό που αφορά το πολιτικό παρασκήνιο που χωρίς αιδώ και προσχήματα υπερίσχυσε του κοινωνικού συμφέροντος χάριν του κομματικού.

Εμείς ως εφημερίδα έχουμε έμβλημά μας την κατασκευή αυτού του δρόμου Πατρών – Πύργου.

Και τα σημερινά μας γενέθλια αποτελούν ένα πολύ σημαντικό λόγο για να δεσμευθούμε στις χιλιάδες των αναγνωστών μας που μας τιμούν καθημερινά με την ανάγνωση της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ότι θα σταθούμε μια ανεξάρτητη φωνή μακριά από κόμματα για να υπερασπισθούμε και να προστατέψουμε την υποθήκη του ιδρυτή της εφημερίδας μας, ήτοι: «ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ».

Όλη η επικαιρότητα