11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το Κάστρο Χλεμούτσι θα γεμίσει μελωδίες το Σαββατοκύριακο

Share

Το Κάστρο Χλεμούτσι θα γεμίσει μελωδίες το Σαββατοκύριακο με δύο εξαιρετικές συναυλίες στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Το Σάββατο, 23 Ιουλίου, η Λουκία Βαλάσηκαι ο Γιώργος Σαρρής έχουν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο, ενώ την Κυριακή 24 Ιουλίου ο μοναδικός Βασίλης Λέκκας μαζί με την Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς» θα μας ταξιδέψουν μουσικά.

23 Ιουλίου 2022

21:00 Κάστρο Χλεμούτσι- Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με την Λουκία Βαλάση και τον Γιώργο Σαρρή

Η Λουκία Βαλάση, ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός (σολίστ στο σαντούρι) η ίδια και πολύ καλή γνώστρια της γλώσσας της μουσικής, πατώντας πάνω στα βήματα των μεγάλων ελληνίδων ερμηνευτριών και τραγουδώντας απλά, λιτά και υπέροχα και υπόσχεται πολλά και σημαντικά για τη συνέχεια.

Για το Γιώργο Σαρρή δε χρειάζεται να μιλήσουμε, αφού μιλούν για αυτόν τα τόσα αγαπημένα τραγούδια των «Ζιγκ Ζαγκ».

24 Ιουλίου 2022

21:00 Κάστρο Χλεμούτσι – Βασίλης Λέκκας- Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς»

Στις 2 Απριλίου του 1980 ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει… Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη.

«…Ήσουν μια χώρα που την έκανα πατρίδα μου…» Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.

«Νεότερο Ζορμπά» τον αποκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Πάντα όρθιος με στόχο την μετάδοση για τον οικουμενικό ρόλο του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν την νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Όλα αυτά καθορίζουν τις επιλογές του, και από πολύ νωρίς στο ξεκίνημα της πορείας του ο Βασίλης Λέκκας σηματοδοτεί με την παρουσία του ένα καλλιτεχνικό κάδρο άλλου ήθους και ύφους.