Αθλητισμός Ηλεία

11ος Επικούριος Δρόμος: Αναβολή του φετινού αγώνα!

Ακούστε το άρθρο

Η διοργάνωση του 11ου Επικούριου Δρόμου, που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Αυγούστου, ανακοινώνει την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, αξιολογώντας τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για την Χώρα μας και την Ανθρωπότητα ολόκληρη, συνθήκες που δημιούργησε η Πανδημία του Covid-19, αλλά και προτάσσοντας την υγεία των αθλητών, διοργανωτών και συμπατριωτών, πάνω από όλα, με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε, ότι δεν θα γίνει, φέτος, η διοργάνωση του 11ΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, η οποία, όπως κάθε χρόνο θα λάμβανε χώρα την 13ην Αυγούστου.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι εξετάσαμε και εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και δυνατότητα ασφαλούς διοργάνωσης, αλλά, ακόμα και η ακραία πιθανότητα να πάει κάτι στραβά και να έχουμε ένα, απευκταίο κρούσμα, μας συγκρατούσε και μας σταματούσε. Ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ εξάλλου, δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά μια εκδήλωση, που έχει ως γνώρισμα, την έκφραση, τον συγχρωτισμό, την φιλία, την έκφραση, η στέρηση των οποίων, μειώνει σημαντικά την αξία του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι ιστορικά και συναισθηματικά συνδεδεμένος, με έναν άλλον Λοιμό τον Λοιμό που κτύπησε τους Φιγαλείς και την Αρχαία Φιγαλεία, το 430, περίπου, προ Χρηστού, αφανίζοντας τους και εξαναγκάζοντας τους να προστρέξουν και να ζητήσουν την Επικουρία, του Αλεξίκακου Απόλλωνα. στον Οποίον απέδωσαν την θεραπεία τους και γι αυτόν, ως γνωστόν, τον λόγο του Αφιέρωσαν τον κάλλιστο όλων Ναό, στις Βάσσες Φιγαλείας, δίδοντας και το Προσωνύμιο Επικούριος Απόλλων.

Σημειώνεται επίσης ότι και το Σύνθημα του Αγώνα μας, «ΙΘΗΜΕΝ», θυμίζει αυτό

Ακριβώς το γεγονός,

Η σημερινή ζοφερή, από την Πανδημία εικόνα, αβίαστα μας φέρνει στην σκέψη και στην φαντασία, εικόνες από το πλήθος των απελπισμένων Φιγαλέων, οι οποίοι, απανταχού της Φιγαλικής Επικράτειας, αλλά ιδιαίτερα στο Ιερό των Φιγαλέων Βουνό, το Κωτύλιο, ζητούσαν, με πίστη, από τον Θεό τους Απόλλωνα, Επικουρία στο να ιαθούν από τον τρομερό λοιμό. Ο Αλεξίκακος θεός τους Επικούρησε και τους θεράπευσε. Συγκινητική, αλλά και διδαχτική για το σήμερα, είναι η ιστορία αυτή των Φιγαλέων,. Ας μην χάνουμε, λοιπόν και εμείς την ελπίδες μας σήμερα και με πίστη και προσευχή στον θεό μας, θα έλθει η ποθητή Επικουρία για την ίαση του τρομερού ιού της Πανδημίας covid-19, που δοκιμάζει ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

Με αυτήν την ευχή, διατηρούμε την πίστη μας στο να βγούμε νικητές από αυτήν την πρωτόγνωρη δοκιμασία ώστε να διοργανώσουμε με επιτυχία τον 11ον ΕΠΙΚΟΥΡΊΟ ΔΡΌΜΟ, το 2021 και τότε, θα βροντοφωνάξουμε, μαζικά και με ανακούφιση, όλοι μαζί, το «ΙΑΘΗΜΕΝ»

Ευχόμαστε σε όλους καλό και προπάντων υγιές Καλοκαίρι

Για την Επιτροπή Διοργάνωσης

Διονύσιος Θεοχάρης

Πρόεδρος»

 

Όλη η επικαιρότητα