120 χρόνια «Πατρίς»: Γιορτάζουμε μαζί με τους αναγνώστες μας

Share

Η «Πατρίς» μας, στα εκατόν είκοσι χρόνια παρουσίας της, πορεύτηκε στον δύσβατο δρόμο της ελευθερίας του Τύπου, έναν δρόμο που τον υπηρέτησε και συνεχίζει να τον υπηρετεί πιστά έχοντας τη φήμη έγκυρης και εγνωσμένου κύρους εφημερίδας καθώς ενσωματώνει διαφορετικές πολιτικές τάσεις και απόψεις.

Επέζησε σε πολέμους, δικτατορίες, καταστροφές και πλέον με την σοφία της ηλικίας της, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον παραμένοντας ωστόσο σφριγηλή, καθώς επενδύει στην ανανέωση και στην προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες.

Η «Πατρίς» μας έχοντας καταγράψει με ψυχραιμία, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, με λιτό και σοβαρό τρόπο όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας και διαχρονικά παραμένει σημείο αναφοράς. H «Πατρίς» μας, πριν λίγες ημέρες, συμπλήρωσε 120 χρόνια (1902-2022) από την κυκλοφορία του πρώτου της φύλλου. Το ερχόμενο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας, μαζί με εσάς, τους αναγνώστες μας, τη μεγάλη μας δύναμη. Εσάς, που με την αγάπη και τη στήριξή σας, μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε τεράστιους σκοπέλους και να παραμείνουμε όρθιοι όλα τα χρόνια. Εσάς, που κάθε μέρα μας ανοίγετε τα σπίτια σας και μας δέχεστε σαν μέλη των οικογενειών σας, που μας εμπιστεύεστε να γίνουμε η φωνή σας και η πηγή ενημέρωσής σας, που μας ασκείτε κριτική, που μας αγαπάτε. Εσάς, που είστε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μας καθώς μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα της ενημέρωσης. Εσάς, θέλουμε μαζί μας στην μεγάλη γιορτή της Πατρίδας μας , στην γιορτή της δημοσιογραφίας.

Από εσάς εξαρτάται άλλωστε η μακροημέρευση της εφημερίδας. Σας οφείλουμε μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί χωρίς εσάς απλώς δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε. Σας περιμένουμε λοιπόν για να γιορτάσουμε μαζί τα 120α μας γενέθλια, και να θυμηθούμε τις εικόνες μιας ξεχωριστής διαδρομής, να ανατρέξουμε σε πρωταγωνιστές και σε άλλα πρόσωπα που συνέβαλαν στον «μαραθώνιο ζωής» της έκδοσής μας, να μιλήσουμε για πρακτικές και προβλήματα που ξεπεράστηκαν πολλές φορές όχι αλώβητα και να δούμε πως θα σταθούμε στην νέα εποχή, που διαφοροποιεί και επιβάλλει αλλαγές στον τύπο του σήμερα.