Βιβλίο Ηλεία

12η Έκθεση Βιβλίου στην Αρχαία Ολυμπία – Εκδηλώσεις “ύμνος” στο βιβλίο

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος 40 και πλέον εκδοτικών οίκων καθώς και των φίλων του βιβλίου από όλη τη χώρα.
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ακόμα εκδηλώσεις θα γίνουν στα πλαίσια της Έκθεσης Βιβλίου που λειτουργεί στο χώρο χώρο του ΟΣΕ από τις 29 Ιουλίου και θα ρίξει αυλαία στις 21 Αυγούστου.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος 40 και πλέον εκδοτικών οίκων καθώς και των φίλων του βιβλίου από όλη τη χώρα.

Μία έκθεση θεσμός, εμπνευστές της οποίας και διοργανωτές είναι οι ιδιοκτήτες του Βιβλιοπωλείου «Δώρα», οι οποίοι μετατρέπουν την έκθεση σε μια μεγάλη γιορτή με καλεσμένους συγγραφείς και εκδότες.  Η Δώρα Ευσταθοπούλου και ο σύζυγός της Χρήστος Ζαφειρόπουλος, με αγάπη και σεβασμό προς το βιβλίο και τον αναγνώστη διοργανώνουν τα τελευταία 12 έτη την έκθεση αυτή.

«Κάθε βιβλίο είναι και μία ιστορία. Η σπουδαιότητα του βιβλίου στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη. Τα βιβλία μας ταξιδεύουν, μας κρατούν πολύτιμη συντροφιά, διευρύνουν τη σκέψη και τους ορίζοντές μας, μας ”πλουτίζουν” με γνώση και εμπειρία», επισημαίνει η κ Σταθοπούλου.

«Το λικέρ των αναμνήσεων»

Σήμερα στις 9:00 το βράδυ θα παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Ανδριά από τις εκδόσεις Ιαμβος  «Το λικέρ των αναμνήσεων».

Η παρουσίαση θα γίνει στις 9μμ στον χώρο της Έκθεσης Βιβλίου (Πάρκο ΟΣΕ) στην Αρχαία Ολυμπία από τον  φιλολογικό επιμελητή της έκδοσης κ Γιώργο Αγγελόπουλο ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Κατερίνα Δημητροπούλου

«Ο Παύλος με το δέκατο αυτό βιβλίο του επιστρέφει μ’ ένα συγκινητικό και τρυφερό μυθιστόρημα γεμάτο ρεαλισμό αλλά και ρομαντισμό. Μια ιστορία αγάπης, μια σύγχρονη Οδύσσεια ενός έρωτα που φανερώνει τη δύναμη της ψυχής όσων τολμούν να κάνουν την υπέρβαση. Ένα ταξίδι στο χτες γεμάτο αποκαλύψεις και απρόοπτα που ξεκινά, όταν το άνοιγμα μιας διαθήκης γίνεται αφορμή να συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι, του έρωτα και του χρήματος. Ένας εμμονικός δικηγόρος απαιτεί την πώληση ενός μικρού νησιού στο Ιόνιο για λογαριασμό ενός Ρώσου μεγιστάνα. Μια κοπέλα αναζητά τις ρίζες των προγόνων της στην Ελλάδα με μόνα εφόδια κάποιες αφηγήσεις κι ένα φυλαχτό. Ένας γέρος «φύλακας» προσπαθεί να αποτρέψει το «μοιραίο» και να κρατήσει ένα μικρό νησάκι, την Οδύσσεια, ελεύθερο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην κριτική του ο κ Αγγελόπουλος

Το bullying

Την Τετάρτη στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα παρουσιαστεί το βιβλίου του κ Κωνσταντίνου Χριστόπουλου που αφορά το bullying και πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο. Θα παρουσιαστούν όλες οι πλευρές της σχολικού εκφοβισμού και γενικότερα  του εκφοβισμού στα παιδιά έτσι όπως τις έχει καταγράψει στο βιβλίο του ο κ Χριστόπουλος.

Εγχειρίδιο εγκληματολογίας

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ θα γίνει συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Καρδαρά για τα βιβλία της από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Ειδικότερα το Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη αποσκοπεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη διδασκαλία της δημοσιογραφίας στη χώρα μας, φέρνοντας πιο κοντά την επιστήμη της εγκληματολογίας με τη διδασκαλία του αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ. Το παρόν Εγχειρίδιο αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για ζητήματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, προκειμένου οι αστυνομικοί και δικαστικοί συντάκτες αλλά και οι φοιτητές και απόφοιτοι Δημοσιογραφικών Σχολών να αποκτήσουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη γνώση για το αντικείμενο.

Ξεχωριστές εκδηλώσεις

Έως και σήμερα έχουν ήδη ορισμένες ξεχωριστές εκδηλώσεις που είχαν στο επίκεντρο την παρουσίαση βιβλίων στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου που αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών στην έκθεση αυτή.

*Την Κυριακή 31 Ιουλίου η  Ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη εξήγησε πώς η ποίηση θεραπεύει την ψυχή. Η Μένη Αναστασοπούλου, ποιήτρια και ηθοποιός απήγγειλε  αποσπάσματα από την ποιητική της συλλογή «Ας μιλήσουμε ανοιχτά» και παρουσίασε  συνοδεία μουσικής, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη μέσα από το έργο του Ηλία Παπακωνσταντίνου «Διάλογος με τον κυρ Αλέξανδρο».

* Την Παρασκευή 5 Αυγούστου παρουσιάστηκε  το  βιβλίο της Καλλιόπης Γραμμένου «Κρυμμένα μυστικά στο βυθό της Λίμνης» των εκδόσεων Ίαμβος υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος. Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις, μυστήρια γεγονότα, ήρωες, θεοί και ημίθεοι, νεραΐδες, νύμφες, ξωτικά και τέρατα, ξεπηδούν από τις σελίδες και μας μεταφέρουν νοερά στα νερά της λίμνης για να μάθουμε λίγα από όλα όσα καθεμία τους κρατά, καλά φυλαγμένα. Ένα όμορφο οδοιπορικό στις αληθινές ή και όχι ιστορίες που κρατούν φυλαγμένες στα νερά τους οι λίμνες, θα μας μεταλαμπαδεύσουν λίγη από την αίγλη τους και τη μυθική τους μεγαλοπρέπεια. Γινόμαστε συνοδοιπόροι της Καλλιόπης Γραμμένου, η οποία αδημονεί να μοιραστεί μαζί μας όλα όσα κατάφερε να συγκεντρώσει.

* Το Σάββατο 6 Αυγούστου παρουσιάστηκε του συγγραφέα του Σασμού, Σπύρου Πετρουλάκη «Κατά Ιωάννη». Την εκδήλωση πλασιώσαν με λύρα και χορό ο Γιώργος και Διονύσης Μπατουδάκης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκτός από τις ρακιές που κέρασε ο συγγραφέας τραγούδησε ένα μέρος του Ερωτόκριτου ενώ χόρεψαν τα παιδιά του Θέμη Μπατουδάκη και ο Γιώργος, ο γιος συνόδεψε την εκδήλωση με τη λύρα

Όλη η επικαιρότητα