Ηλεία

12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης Κρεστένων: Μια θάλασσα δημιουργίας και ελπίδας

Ακούστε το άρθρο

Μια… θάλασσα γεμάτη νιάτα, φαντασία, δημιουργικότητα, ταλέντο… μια θάλασσα γεμάτη ελπίδα, ανθρωπιά, ευαισθησία και κοινωνικά μηνύματα. Αυτή τη θάλασσα αποτέλεσαν οι 2.000 περίπου μαθητές που συμμετείχαν στο 12ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης Κρεστένων. Τα παιδιά ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της χθεσινής εκπαιδευτικής γιορτής πολιτισμού, κερδίζοντας – δικαίως – το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ανανεώνοντας βέβαια το ραντεβού για την Άνοιξη του 2018.

Διοργανωτές του Φεστιβάλ ήταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, από το 2006 όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της τότε Προϊσταμένης του  2ου Γραφείου Δ.Ε Ηλείας Φωτεινής Παπαντωνοπούλου. Το Φεστιβάλ, ξεκίνησε τότε με τη συμμετοχή λίγων σχολείων και μαθητών και έχει πια εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική συνάντηση πολιτισμού των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Ένα μεγάλο μπράβο

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Διευθύντρια του Λυκείου Κρεστένων Αναστασία Μαστοροπούλου,  συγχαίροντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, για τη συμμετοχή και τις δημιουργίες τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους  μαθητές όμως και στους καθηγητές τους, έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, εφημέριος Βρύνας πατ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του κ.κ Στέφανου, ενώ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία των δυο πλευρών που έχει σαν αποτέλεσμα το Φεστιβάλ, κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο. Ο κ.Δημητρέλλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεγάλη φήμη που έχει αποκτήσει και εκτός Ηλείας το Φεστιβάλ, όπου άλλες Διευθύνσεις ζητούν πληροφορίες για την διοργάνωση αντίστοιχης εκδήλωσης, ενώ ο κ.Μπαλιούκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει – για μια ακόμα φορά – την κα Παπαντωνοπούλου, η οποία βρέθηκε και φέτος ανάμεσα στο κοινό, καμαρώνοντας τα παιδιά.

Οι μαθητές…πρωταγωνιστές

Οι μαθητές, οι πρωταγωνιστές αυτής της ημέρας, εντυπωσίασαν με τις κατασκευές τους – τεχνολογίας και ζωγραφικής – και κυρίως με τις παρουσιάσεις τους. Με κέφι, φαντασία, μεράκι και αστείρευτη ενέργεια, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους – μουσικό ή χορευτικό – χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού, λαμβάνοντας στο τέλος το πιο σημαντικό βραβείο, αυτό της συμμετοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι εκπαιδευτικοί συνεχάρησαν τους μαθητές για τη συμμετοχή και την παρουσία τους και όλοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου…

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην έντυπη έκδοση της εφ.Πατρίς

Όλη η επικαιρότητα