Ηλεία

147 αγροτεμάχια έχουν ιδιοκτήτες χωρίς χαρτιά – Επίσκεψη του νεαρού προέδρου Τ.Κ. Δάφνης – Αετοράχης στο ΥπΑΑΤ

Ανήμερα των Θεοφανείων οι κάτοικοι προσφέρουν 150 κ. λάδι στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Εκατόν πενήντα κιλά λάδι θα προσφέρει ανήμερα των Θεοφανείων η τοπική κοινότητα Δάφνης – Αετοράχης στο «Χαμόγελο του Παιδιού», λάδι που προσέφεραν με χαρά οι κάτοικοι των δύο χωριών οι οποίοι περιμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα να δοθεί τέλος στην αδικία που βιώνουν με αγροτεμάχια που καλλιεργούν πάνω από μισό αιώνα και για τα οποία δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Προσφορά λαδιού

Με μεγάλη προθυμία κάτοικοι της Δάφνης και της Αετοράχης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινότητας για δωρεάν προσφορά ελαιολάδου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κυλλήνη.

Ο πρόεδρος του ΤΣ Τάσος Αντωνακόπουλος και μέλη του ΤΣ έκαναν έκκληση για να συγκεντρωθεί λάδι και η έκκληση σε λίγες μέρες απέδωσε καρπούς και συγκεκριμένα πάνω από 150 κιλά ελαιολάδου. «Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την προσφορά τους. Αυτή τη στιγμή βάζουμε το λάδι σε δοχεία των 5 κιλών και τη Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανείων θα τα προσφέρουμε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε…», δήλωσε στην «Πατρίς» ο πρόεδρος της Κοινότητας Τάσος Αντωνακόπουλος.

 

Λύση για τα 147 αγροτεμάχια

Αγρότες της Δάφνης, της Αετοράχης αλλά και του Μπορσίου αναμένουν εντός του μηνός λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με χωράφια που καλλιεργούν πάνω από μισό αιώνα και για τα οποία δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας  εξ αιτίας λαθών και παραλείψεων και από το  Υπουργείο Γεωργίας αδικίες  που ξεκίνησαν από τη δεκαετία του 1960 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ο λόγος για τα 147 αγροτεμάχια (εκτός διανομής)  στην περιοχή Δάφνης Αετοράχης και τα οποία καλλιεργούν πάνω από 50 χρόνια αγρότες κάτοικοι της περιοχής αλλά δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας. Το θέμα αυτό μετέφερε με στοιχεία σε φακέλους ο πρόεδρος της ΤΚ Δάφνης Αετοράχης Τάσος Αντωνακόπουλος στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στρατάκο τον οποίο επισκέφθηκε στην εκπνοή του περασμένου χρόνου. Ο κ. Στρατάκος είδε την αδικία που υπάρχει και δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί λύση στο θέμα με τροπολογία.

Οι κάτοικοι περιμένουν να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το θέμα και αν υπάρξει καθυστέρηση θα υπάρξει νέα συνάντηση του προέδρου της ΤΚ με τον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου αυτή τη φορά παρουσία του αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

Όλη η επικαιρότητα